Biserica Domneasca de la Curtea Veche isi va cinsti ocrotitorul

Biserica domneasca de la Curtea Veche cu hramurile Buna Vestire si Sf. Antonie Cel Mare isi va sarbatori joi, 17 ianuarie 2013, ocrotitorul spiritual, pe Sfantul Cuvios Antonie cel Mare.

Sarbatoarea va incepe inca de miercuri dupa amiaza, incepand cu ora 15:00, cu o procesiune in cadrul careia icoana facatoare de minuni a Sfantului Cuvios Antonie cel Mare va fi purtata pana la locul unde s-a aflat biserica ce a ars in incendiul din anul 1847 (avand hramul Sf. Antonie cel Mare; de aici a fost adusa aceasta icoana la Biserica Domneasca). Acesta este al doilea an cand se va organiza procesiunea. Aici se va oficia Acatistul Sfantului Antonie cel Mare de catre un sobor de preoti si diaconi, apoi procesiunea se va incheia la Biserica Domneasca de la Curtea Veche. Dupa incheierea procesiunii icoana va fi adusa in curtea Bisericii Domnesti unde va fi asezata spre inchinare, intr-un loc special amenajat, in cladirea care adaposteste si clopotnita bisericii si va ramane aici pana joi seara, 17 ianuarie 2013, cand va fi adusa in lacasul de cult. Sarbatoarea va continua miercuri seara cu slujba Vecerniei unita cu Litia.

A doua zi dimineata, 17 ianuarie 2013, in ziua Sf. Antonie cel Mare se va oficia, incepand cu ora 07:30 - Acatistul Sfantului Antonie cel Mare, Slujba Utreniei incepand cu ora 08:00, urmata apoi de la 09:30 de Sfanta Liturghie.

Sursa: basilica.ro
 

.

16 Ianuarie 2013

Vizualizari: 339

Voteaza:

Biserica Domneasca de la Curtea Veche isi va cinsti ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE