Biserica Manastirii Mraconia a fost sfintita

Duminica, 18 august, credinciosii mehedinteni au luat parte in numar mare la slujba de sfintire a bisericii Manastirii Mraconia, savarsita de Mitropolitul Olteniei, Inaltpreasfintitul Parinte Irineu. La eveniment au participat si Preasfintitul Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, alaturi de Preasfintitul Lucian, Episcopul Caransebesului.

La ceas de praznic si de incununare a ostenelilor vietuitoarelor asezamantului de pe clisura Dunarii, au fost prezenti preoti, monahi si monahii din tot cuprinsul Eparhiei Severinului. La finalul Sfintei Liturghii, IPS Irineu, le-a vorbit credinciosilor prezenti despre minunea inmultirii celor cinci paini si doi pesti, savarsita de Mantuitorul Hristos din mila si dragoste pentru neamul omenesc. Parintele Mitropolit a evidentiat perspectivele diferite pe care le au credinciosii si mai putin credinciosii asupra minunii: "Oamenii mai putin credinciosi cred in minuni numai atunci cand le vad. Ei asteapta mereu minunile sa se intample. Pentru credinciosul care are nadejde in Dumnezeeu, minunea este permanenta, in viata sa si in tot ceea ce il inconjoara, pentru ca minunea este actul de interventie al lui Dumnezeu in creatie. Dumnezeu arata prin aceasta ca toata faptura este in totala dependenta fata de El”

"Orice lucru luat din mana lui Dumnezeu este binecuvantat”

Cuvantul Arhipastorului Craiovei a concentrat si unele explicatii referitoare la painea pe care omul o consuma pentru traiul de zi cu zi. "Vedem ca painea inmultita de Mantuitorul a dobandit calitati deosebite, de multiplicare. Prin aceasta minune, Mantuitorul ne arata si alt aspect, ca pe cat suntem de darnici, pe atat ne imbogatim mai mult. De asemenea, orice lucru luat din mana lui Dumnezeu este binecuvantat. Mila Mantuitorului Iisus Hristos se revarsa asupra noastra si este implinirea tuturor cererilor noastre. De aceea, se cuvine sa ne rugam lui Dumnezeu de fiecare data cand ne asezam sau ne ridicam de la masa, ca sa fie binecuvantata. Inaltam lui Dumnezeu hrana noastra si o primim de la El sfintita, prin rugaciune”, a mai spus IPS Parinte.

Prin purtarea de grija si osteneala maicutelor, credinciosii care au participat la Sfanta Liturghie au fost invitati la o agapa frateasca si au primit pachetele cu prinoase binecuvantate de preoti.

Biserica ce s-a impodobit cu sfintirea poarta hramurile "Sfanta Treime” si "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”. A fost ridicata intru amintirea fostei manastiri Mracunea (sec. al XV-lea), acoperita de apele lacului de acumulare Portile de Fier I, in 1968. Lucrarile de construire si impodobire a sfantului lacas cu pictura, catapeteasma sculptata din lemn de stejar, precum si a corpului de chilii s-au finalizat in anul 2012, prin osteneala maicii starete Teodora Angheluta, prin donatiile mai multor credinciosi si cu sprijinul Consiliului Judetean Mehedinti. Pictura bisericii a fost realizata in tehnica "fresco”, intre anii 2007-2012, de catre familia de pictori Eugen si Florica Papici din Drobeta Turnu Severin.

Catalin Cernatescu

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

19 August 2013

Vizualizari: 222

Voteaza:

Biserica Manastirii Mraconia a fost sfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE