Biserica Ortodoxa Romana recunoscuta oficial in Italia

In ziua de 12 septembrie a.c., dupa un proces administrativ complex care s-a intins de-a lungul mai multor ani, Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei, ca reprezentanta oficiala a Bisericii Ortodoxe Romane in Peninsula, a primit, prin Decretul Presedintelui Republicii Italiene, recunoasterea juridica oficiala ca si cult, din partea Statului Italian.

Recunoasterea Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei reprezinta incununarea eforturilor si a jertfelniciei celor care au pus bazele primelor comunitati ortodoxe romanesti in Italia si a tuturor celor care au continuat si au dezvoltat aceasta lucrare, preoti si mireni, pana la stadiul la care ea se afla in prezent.

Recunoasterea Episcopiei noastre reprezinta, in acelasi timp, si recunoasterea prezentei pe pamantul Italiei a peste un milion de romani ortodocsi care incearca sa-si traiasca si sa transmita mai departe propria credinta si propriile traditii, pastrandu-si identitatea de credinta si neam, dar si integrandu-se, totodata, in realitatea in care ii este dat sa traiasca.



Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei aduce multumiri deosebite Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Romaniei, pentru purtarea de grija si sustinerea pe care le-a aratat pe tot parcursul demersului de recunoastere juridica. Multumim, de asemenea, Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale de la Paris, pentru toata osteneala depusa de-a lungul anilor pentru inchegarea si cresterea comunitatii ortodoxe romane din Italia si pentru continua incurajare de-a lungul procesului de recunoastere.

Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei este recunoscatoare tuturor institutiilor Statului Italian care au facut posibila realizarea acestui deziderat al ei, precum si tuturor institutiilor Statului Roman si tuturor persoanelor care s-au implicat si au sprijinit in vreun fel ducerea la indeplinire a procesului de recunoastere.


Dam slava lui Dumnezeu Care, cu mijlocirea Maicii Domnului (la Praznicul careia - 8 septembrie - s-a semnat aprobarea recunoasterii Episcopiei de catre Presedintele Consiliului de Ministri), a sfintilor ocrotitori ai parohiilor noastre, a tuturor sfintilor romani si a sfintilor care s-au proslavit pe pamantul Italiei, ne-a binecuvantat si ne binecuvinteaza pe toti cu darurile Sale cele ceresti si pamantesti.

DEPARTAMENTUL DE INFORMARE SI MASS MEDIA AL EPISCOPIEI ORTODOXE ROMANE A ITALIEI

 

.

15 Septembrie 2011

Vizualizari: 593

Voteaza:

Biserica Ortodoxa Romana recunoscuta oficial in Italia 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE