Biserica Ortodoxa Romana va sarbatori Duminica parintilor si copiilor

Pe 6 iunie vom sarbatori Duminica parintilor si copiilor. Conform unei hotarari din anul 2009 a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, prima duminica dupa 1 iunie este dedicata tuturor mamelor si tatilor care si-au crescut si isi educa urmasii in lumina credintei in Dumnezeu si copiilor acestora.

Mai multe informatii a oferit pentru TRINITAS TV, parintele lect. Dr. Gheorghe Holbea, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti: „Copilul este o expresie a dragostei parintilor si el trebuie sa creasca in atmosfera de libertate, de bucurie si de dragoste.

Pentru parinti este important de stiut ca prima vocatie este aceea a parintimii. Ei nu trebuie sa neglijeze si nu trebuie sa se ingrijeasca numai de cresterea materiala a copiilor, ci si de cresterea omului ce va urma sa devina din copil. Intotdeauna trebuie sa punem accentul pe cresterea omului dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu in familie, pentru ca familia este mica Biserica de acasa. Ea trebuie sa cultive dragostea, nobletea si sfintenia. Toate acestea se cultiva numai in atmosfera Bisericii, prin harul primit din Sfintele Taine ale Bisericii”.

Duminica aceasta, de la ora 17.00, in Sala „Europa Christiana” din Palatul Patriarhiei, familiile preotilor din Capitala care au mai mult de patru copii vor primi daruri din partea Arhiepiscopiei Bucurestilor. Vor fi prezente la eveniment 19 familii de preoti si 97 de copii.

Sursa: basilica.ro

.

11 Aprilie 2014

Vizualizari: 255

Voteaza:

Biserica Ortodoxa Romana va sarbatori Duminica parintilor si copiilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE