Biserica parohiei Bobaita va fi resfintita

In Duminica a VI-a dupa Invierea Domnului, credinciosii parohiei mehedintene Bobaita vor avea parte de o bucurie duhovniceasca fara seaman.  

Dupa ce vor primi vizita si binecuvantarea arhiereasca a Preasfintitului Parinte Nicodim, Episcopul Severinului si Strehaiei, dreptlavitorii crestini vor putea lua parte la slujba de resfintire a bisericii si la Sfanta Liturghie savarsita de Parintele Episcop.


 
In ultimii ani s-au executat mai multe lucrari de reparare si restaurare a bisericii cu hramul “Sf. Nicolae” din Bobaita, astfel ca, duminica, 9 iunie, are loc incununarea ostenelilor tuturor celor care au participat la refacerea chipului lacasului de inchinare.
 
Slujba de resfintire va incepe in jurul orei 09:00 si va fi urmata de Sfanta Liturghie.
 
Marturii scrise, din care sa rezulte data cand a fost construita biserica din satul  Bobaiţa, nu se gasesc. In lucrarea lui Nicolae Stoicescu, "Bibliografia localitaţilor si monumentelor feudale din Romania’’, dupa anuarul din anul 1909, se indica ca data a ridicarii bisericii anii 1832-1834.  Aceasta data nu pare a fi exacta, deoarece  sub streasina dinspre  miazazi a bisericii se gaseste o cruce care strajuieste mormantul  ctitorului  Mihai Trocan, si pe care este sapata urmatoarea inscriptie: "Aici odihneste Mihai Trocan, mort in anul 1814.’’

Sursa: episcopiaseverinului.ro

.
Pe aceeaşi temă

07 Iunie 2013

Vizualizari: 248

Voteaza:

Biserica parohiei Bobaita va fi resfintita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE