Biserica de pe culmile Magurei si-a serbat ocrotitorul

Joi, 08 mai 2014, credinciosii Parohiei Magura II, Protopopiatul Bacau, l-au cinstit pe Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, cel care este ocrotitorul comunitatii si al sfantului lacas ce se construieste de cativa ani.

Sfanta Liturghie a fost oficiata de catre Preacuviosul Parinte Arhim. Pimen Costea, exarhul manastirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, alaturi de un sobor de preoti din parohiile invecinate, precum si de preacuviosi parinti din manastirile nemtene, apropiati ai Parintelui Paroh Radu Grigoras.

La final, Preacuviosul Parinte Exarh a rostit cuvantul de invatatura indemnand pe credinciosi sa fie marturisitori ai Evangheliei Mantuitorului Hristos. „Sa nu deznadajduim atunci cand suntem incercati in necazuri si suparari, ci sa-l rugam pe Dumnezeu sa ne ocroteasca.

Asa cum fiecare avem un sfant ocrotitor, tot asa si o comunitate, o parohie, un popor are randuit de Dumnezeu un inger pazitor. Astazi, il cinstim pe ocrotitorul acestei biserici ce se inalta pe culmile Magurei, pe Sfantul Evanghelist Ioan, ucenicul apropiat al Mantuitorului. Prin bunavointa lui Dumnezeu, prin ocrotirea Sf. Evanghelist Ioan, prin rugaciunile si lucrarea dumneavoastra s-a ridicat acest lacas sfant, care sa fie marturie peste timp de credinta, de dragostea, de jertfelnicia, de daruirea si fapta cea buna pe care o impliniti” - a mai spus Parintele Pimen.

Credinciosii prezenti au dat raspunsurile liturgice si s-au bucurat, la finalul Sfintei Liturghii, de momentul artistic organizat de elevii Scolii „Emil Braescu", din comuna.

Totodata, ultima din cele patru cruci, de aproximativ 4 metri, a fost sfintita si apoi ridicata pe turla lacasului de inchinare.

Parintele Radu Grigoras a multumit tuturor celor prezenti, marturisind bucuria pe care o traieste alaturi de enoriasi, vazand cum, an de an, biserica se inalta, se impodobeste si devine tot mai frumoasa. „Traim nadejdea ca, prin binecuvantarea lui Dumnezeu, vom ajunge la momentul desavarsirii acestei lucrari si vom putea sa ne bucuram deplin la sfintirea ei" - a concluzionat parintele paroh.

Sursa: epr.ro

.

09 Mai 2014

Vizualizari: 594

Voteaza:

Biserica de pe culmile Magurei si-a serbat ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE