Biserica ramane prima in topul increderii romanilor

 

84% dintre romani au incredere multa si foarte multa in Biserica, pe urmatoarele locuri se situeaza armata si presa

Biserica ramane in continuare pe primul loc in ce priveste increderea romanilor in institutii, releva un sondaj INSOMAR, dat publicitatii ieri.


Sondajul situeaza pe locurile doi si trei armata si, respectiv, mass-media, in timp ce Guvernul, Parlamentul si partidele politice ocupa ultimele locuri.


Potrivit sondajului, 84% dintre romani au incredere multa si foarte multa in Biserica, 75% dintre ei in Armata, iar 58% in mass-media


Presedintia se situeaza la jumatatea clasamentului, pe locul patru, dupa jandarmerie, dar inaintea politiei, SRI, justitiei si sindicatelor.


Conform sondajului, 50% dintre romani au incredere multa si foarte multa in presedintie.


Potrivit aceluiasi sondaj, 45% dintre romani considera ca viata lor este la fel, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce doar 30% considera ca este mai rea sau mult mai rea si doar pentru 25% este mai buna si mult mai buna.


47% dintre romani sint convinsi ca situatia economica va fi la fel ca si anul trecut, in timp ce 29% cred ca economia va creste, iar 25% - ca va scadea, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.


Studiul a fost realizat in perioada 29 august - 4 septembrie a.c.


Cercetarea a fost realizata folosind tehnica sondajului de opinie, pe baza de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate.


Volumul esantionului a fost de 1.197 de persoane, reprezentativ pentru populatia Romaniei cu varsta de peste 18 ani.


Interviurile au fost realizate in 48 de localitati urbane si 50 de localitati rurale, din 40 de judete si municipiul Bucuresti.


Eroarea maxima admisa pentru rezultatele obtinute, garantata cu o probabilitate de 95%, este de 2,8%, precizeaza, in incheiere, INSOMAR.


Sursa: monitorulneamt.ro

.

09 Septembrie 2007

Vizualizari: 144

Voteaza:

Biserica ramane prima in topul increderii romanilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE