Biserica Sangeorzu Nou a fost redata cultului

Credinciosii din parohia Sangeorzu Nou, Protopopiatul Beclean se pot inchina si-n biserica veche din lemn, ce dateatza din secolul al XVIII-lea. Locasul de cult, ce are hramul „Sfanta Cuvioasa Paraschiva” a fost resfintit duminica de Preasfintitul episcop vicar Vasile Somesanul.Slujba a fost oficiata de la ora 9 dupa care a fost savarsita Sfanta Liturghie in sobor.

In cadrul cuvantului de invatatura Preasfintia Sa le-a vorbit credinciolilor prezenti pe marginea Evangheliei de astazi despre minunea imultirii painilor, aratand ca Mantuitorul Iisus Hristos, prin oferirea de hrana trupeasca, le-a deschis credinciosilor de atunci intelegerea spre hrana duhovnicesca.

Biserica de lemn din localitatea bistriteana Sangeorzu Nou dateaza din anul 1726. A fost cumparata de localnici in anul 1901 de la credinciosii din Figa, unde a fost construita initial.

Din 1977 si pana in 2010 nu s-a mai slujit in acest locas de cult, slujbele fiind savarsite intr-o biserica evanghelica.

Potrivit parintelui paroh Dan Florin Bota, locasul de cult, care se afla intr-o avansata stare de degradare a fost reabilitat in ultima perioada cu fonduri de la Ministerul Culturii si Cultelor. Reabilitarea a costat aproape cinci miliarde de lei vechi. Acum autoritatile incearca acum sa integreze biserica intr-un circuit turistic, astfel incat tot mai multi turisti sa o poata admira.

Sursa: radiorenasterea.ro

.

31 Iulie 2012

Vizualizari: 381

Voteaza:

Biserica Sangeorzu Nou a fost redata cultului 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE