Biserica Sf. Mare Mucenic Mina din Bucuresti si-a sarbatorit hramul

 

Biserica Sf. Mare Mucenic Mina din Bucuresti si-a sarbatorit hramul

 

 

Mii de credinciosi s-au inchinat la sfarsitul saptamanii trecute la racla cu o parte din moastele Sfantului Mare Mucenic Mina, la biserica de pe strada C.F. Robescu, situata in apropierea Pietei Unirii din Capitala. Sambata 11 noiembrie, in ziua praznurii Sfantului Mare Mucenic Mina, in biserica arhiplina Sfanta Liturghie a fost oficiata de P.

S. Vincentiu Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, impreuna cu un sobor de preoti.

 

 

Sfanul Mare Mucenic Mina, facatorul de minuni este ocrotitorul pagubitilor si este grabnic ajutator. Parintele Gheorghe Ispas, parohul Bisericii "Sfantul Mina" din Bucuresti, ne spunea: "Sfantul a revarsat si revarsa necontenit mila si ajutorul sau din plin, asupra credinciosilor care i-au cerut si ii cer sprijin si ajutor, cu credinta, cu nadejde din cuget si inima curata, fiind intotdeauna pentru bunii crestini rugator catre Domnul, sprijin moral, datator de mangaiere si de puteri sufletesti in vremuri de grele incercari si nevoi ale vietii, in pagube, prigoniri, napastuiri si nedreptati sau in datorii grele".

 

 

In biserica "Sfantul Mina" se afla racla cu o particica din moastele Sfantului si icoana Sfantului Mina, facatoare de minuni.

 

In biserica ctitorita in secolul al XVIII-lea, in prezent se inalta schele, semn al inceputului lucrarilor de restaurare in interior. Prea Sfintitul Vicentiu Ploiesteanul a facut apel duminica catre toti credinciosii veniti in numar foarte mare la acest praznic sa spijine biserica si pe preotii care slujesc aici pentru a putea duce la bun sfarsit lucrarea menita sa infrumuseteze acest sfant lacas de inchinaciune.

 

 

Tot la 11 noiembrie Biserica Ortodoxa ii pranznuieste pe Sfintii Mucenici Victor si Vichentie. A fost un prilej pentru toti cei prezenti in biserica si in curtea arhiplina de a-i ura Prea Sfintitului Vicentiu Ploiesteanul multa sanatate si multi ani de arhipastorire.

 

.

12 Noiembrie 2006

Vizualizari: 13891

Voteaza:

Biserica Sf. Mare Mucenic Mina din Bucuresti si-a sarbatorit hramul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE