Biserica 'Sfanta Treime' din Craiova la ceas de praznic

Una din bisericile de referinta din Craiova, vechi paraclis voievodal ctitorit de familia domnitorului Barbu Stirbei, si-a sarbatorit hramul de praznicul Sfanta Treime. Asezata in zona centrala a orasului, strajuita de statuia marelui voievod Mihai Viteazul si de monumentul domnitorului Barbu Stirbei care este amplasat chiar in curtea sfantului locas, Biserica paraclis mitropolitan „Sfanta Treime” a fost luni, 9 iunie, loc de pelerinaj pentru sute de credinciosi care au venit sa-si plece genunchii la rugaciune in zi de mare praznic imparatesc. Momentele liturgice dedicate evenimentului au inceput din seara Duminicii Rusaliilor cu slujba de Priveghere si au continuat in ziua praznicului cu slujba Utreniei si Sfanta Liturghie savarsite la altarul amenajat in pridvorul bisericii de catre un numeros sobor format din preotii si diaconii sfantului locas si de alti preoti invitati.

La finalul Sfintei Liturghii parintele Iulian Mirea a pus la inima credinciosilor cuvant de invatatura despre semnificatia dogmatica a Sfintei Treimi, subliniind faptul ca in aceasta a doua zi dupa sarbatorirea pogorarii Sfantului Duh iL cinstim pe insusi Dumnezeu in treimea persoanelor Sale: Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh.

Momentele liturgice s-au incheiat cu o slujba de Parastas intru pomenirea ctitorilor si binefacatorilor sfantului locas si o procesiune in jurul jurul bisericii, avand in frunte icoana Sfintei Treimi si Sfanta Evanghelie. De asemenea, in zi de hram, peste 600 de pachete cu dulciuri si alimente au fost impartite tuturor celor prezenti.

Diac. Gheorghe Cioiu
Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

11 Iunie 2014

Vizualizari: 186

Voteaza:

Biserica 'Sfanta Treime' din Craiova la ceas de praznic 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE