Biserica in sprijinul copiilor cu handicap fizic

In Duminica a 4-a dupa Pasti, Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul a sfintit centrul de Kinetoterapie „Siloam" din Roman. Evenimentul a constituit finalizarea unui parteneriat realizat, cu binecuvantarea si sprijinul Preasfintiei Sale, de Parohia „Precista Mare” din Roman cu Asociatia de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Romania (ASCHFR), filiala Roman.

Ziua a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Precista Mare din Roman, unde parte din membrii asociatiei ASCHFR au primit Sfanta Impartasanie si au ascultat cuvantul de invatatura rostit de Preasfintitul Parinte Ioachim Bacauanul la finalul slujbei.

Vorbind despre Evanghelia Duminicii slabanogului, ierarhul a amintit de faptul ca, prin milostivirea Maicii Domnului, la Roman, se initiaza proiectul de restaurare a Spitalului Precista Mare, ale carui temelii au fost puse in anul 1872. Soborul de preoti l-au insotit, apoi, pe Preasfintitul Ioachim Bacauanul la sediul Asociatiei de Sprijin a Copiilor cu Handicap Fizic din Romania (ASCHFR), filiala Roman, unde a fost oficiata slujba de sfintire a cabinetului de Kinetoterapie in prezenta copiilor asistati si a familiilor acestora. Asociatia ASCHFR beneficiaza, de la 1 februarie anul acesta, de serviciile unui kinetoterapeut salarizat din banii parohiei. ”A fost angajata o absolventa a Facultatii de Educatie Fizica si Sport din Iași, specializarea Kinetoterapie, recomandata de Comitetul de parinti ai ASCHFR, unde anterior a facut voluntariat”, a precizat preotul Dan Antoce, parohul bisericii Precista Mare. Proiectul de parteneriat cu ASCHFR constituie cea de-a treia cale de implicare a acestei parohii in viata copiilor si tinerilor din urbea romascana, dupa organizarea unui parc de joaca pentru cei mai mici si initierea unui program de meditatii gratuite pentru liceeni.

Sursa: epr.ro

.

12 Mai 2014

Vizualizari: 416

Voteaza:

Biserica in sprijinul copiilor cu handicap fizic 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

copii cu handicap fizic

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE