Botez pentru 26 de copii din parohia Razvani

Duminica, 3 noiembrie 2013, preacucernicul preot paroh Marius Cherciu impreuna cu preacucernicul preot Nicolae Ganga, responsabil pentru catehizarea romilor in Episcopia Sloboziei si Calarasilor, au oficiat Sfanta Taina a Botezului in biserica parohiala cu hramul "Sfintii Imparati Constantin si Elena”, pentru 26 copii din parohia Razvani, ce provin din familii nevoiase de rromi.

Dupa primirea Sfantului Botez copiii au primit Sfanta Taina a Mirungerii si Sfanta Taina a Impartasaniei. Prin grija preotului paroh, fiecare copil a avut nas conform randuielii acestei sfinte taine. Fiecare copil a primit hainute, cate o iconita si o cruciulita.

Dupa savarsirea slujbei, parintele paroh a tinut un cuvant de invatatura explicand importanta si simbolistica tainei sfantului botez, iar preacucernicul parinte Nicolae Ganga a reliefat universalitarea ei, in virtutea careia, indiferent de neam sau etnie, suntem egali inaintea lui Dumnezeu.La sfarsit, toti copiii impreuna cu familiile lor - 140 de persoane - au mers la caminul cultural din localitate, unde au primit masa calda.

Sursa: sf-esc.ro

 

.
Pe aceeaşi temă

07 Noiembrie 2013

Vizualizari: 261

Voteaza:

Botez pentru 26 de copii din parohia Razvani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE