Braul Maicii Domnului a fost adus la Sibiu

Credincioşii din Sibiu au primit în ajunul praznicului Bunei Vestiri un mare dar duhovnicesc prin aducerea pentru trei zile a Brâului Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Mitropolia de Volos, Grecia. Delegaţia de la Mănăstirea Kato Xenia a fost întâmpinată la Catedrala mitropolitană din Sibiu de IPS Mitropolit Laurenţiu, împreună cu Preasfinţitul Ilarion-Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Racla a fost aşezată în locaşul de cult spre închinare, iar soborul slujitor a oficiat un Te Deum.

La final, IPS Mitropolit Laurenţiu a mulţumit delegaţiei din Grecia pentru acest mare dar făcut ardelenilor în Postul Mare şi a transmis un mesaj de recunoştinţă Preasfinţitului Ignatios de Volos. Părintele Mitropolit a vorbit mai apoi despre cinstirea adusă Maicii Domnului şi Mântuitorului Iisus Hristos prin închinarea la această relicvă sfântă.

La final, arhimandritul Serafim de la Mănăstirea Kato Xenia i-a mulţumit ierarhului pentru primire şi a subliniat credinţa românilor şi cinstirea deosebită pe care o aduc Maicii Domnului.

Catedrala mitropolitană din Sibiu va fi deschisă în aceste zile de la ora 6.30 până la miezul nopţii, pentru ca toţi pelerinii şi credincioşii să cinstească această relicvă sfântă adusă din Grecia.

Autor: Ştefan Mărculeţ
Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Pe aceeaşi temă

25 Martie 2016

Vizualizari: 421

Voteaza:

Braul Maicii Domnului a fost adus la Sibiu 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

braul maicii domnului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE