Braul Maicii Domnului, la Manastirea Rasca

Cu prilejul serbării celui de-al doilea hram, Mănăstirea Râşca din judeţul Suceava va adăposti spre închinarea credincioşilor brâul Maicii Domnului. Racla sfântă a fost adusă de la Mănăstirea Kato Xenia din Volos – Grecia pe 10 septembrie 2016, la ora 18:00, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. „Cu deosebită bucurie, vă anunţăm că miercuri, 14 septembrie, de ziua Înălţării Sfintei Cruci, Sfânta Mănăstire Râşca îşi sărbătoreşte tradiţionalul hram de toamnă. Pentru a întregi bucuria acestor momente, ziua praznicului va fi înfrumuseţată prin aducerea din Grecia a brâului Maicii Domnului.

Credincioşii se vor putea închina la sfintele moaşte şi se vor putea împărtăşi de binecuvântările şi vindecările izvorâte din racla cu brâul Maicii Domnului până în dimineaţa zilei de 16 septembrie 2016. Cu acest prilej, vă adresăm invitaţia de a ne fi alături sâmbătă, 10 septembrie, la ora 18:00, la întâmpinarea Brâului Maicii Domnului, şi miercuri, 14 septembrie 2016, la ora 9:00, la Sfânta Liturghie ce va fi oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Pimen“, a menţionat protosinghelul David Peniuc, secretarul Mănăstirii Râşca.

De-a lungul vremii, brâul Maicii Domnului a vindecat nenumăraţi bolnavi, în special cei atinşi de cancer, şi a ajutat să nască o mulţime de femei care nu puteau avea copii. „Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul taliei a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se pastrează brâul Maicii Domnului. La brâul Maicii Domnului se vor adăuga spre închinare papucelul Sfântului Ierarh Spiridon şi crucea în care se află prins un mic fragment din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Mântuitorul Iisus Hristos, odoare care se păstrează la Mănăstirea Râşca“, a adăugat protosinghelul David Peniuc. Biserica Mănăstirii Râşca a început să fie zidită în anul 1542 în timpul domniei lui Petru Rareş. Ceea ce atrage atenţia, privind pictura murală de la Mănăstirea Râşca, este bizantinismul chipurilor zugrăvite pe ziduri.

Site: doxologia.ro

.
Pe aceeaşi temă

11 Septembrie 2016

Vizualizari: 2936

Voteaza:

Braul Maicii Domnului, la Manastirea Rasca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE