Bucurie duhovniceasca pentru credinciosii parohiei "Inaltarea Sfintei Cruci" din localitatea Comana

Duminica, 22 ianuarie, in Duminica a XXXII-a dupa Rusalii, Intaistatatorul Eparhiei Giurgiului, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi, a savarsit Sfanta Liturghie Arhiereasca in Biserica „Sf. Ioan Rusul” si „Sf. Cuv. Xenia” din localitatea Comana, Protopopiatul Heresti. In cuvantul de invatatura adresat numerosilor credinciosi prezenti, Preasfintitul Parinte Ambrozie a vorbit despre intalnirea dintre Mantuitorul Hristos si Vamesul Zaheu, cel care s-a desprins de avutia nedreapta, prin convertirea brusca, atasandu-se indata lui Hristos si invataturii Lui. Astfel, Zaheu cel mic de statura se dovedeste a fi mare la suflet, capabil sa renunte la jumatate din avutia sa, pe care se hotaraste sa o imparta saracilor si, in plus, sa restituie impatrit, asa cum prevedea Legea Veche. Acest gest, a subliniat Preasfintia Sa, a reprezentat o cainta sincera si deplina a lui Zaheu, o convertire totala, o reintoarcere de pe drumul pacatului la o noua viata in Hristos, intrand in comuniunea ucenicilor Mantuitorului.

La final, Chiriarhul nostru a apreciat activitatile administrativ –gospodaresti, culturale si social-filantropice desfasurate in Parohia „Inaltarea Sfintei Cruci”. De asemenea, Preasfintia Sa a subliniat si implicarea deosebita a parintelui paroh Ciocanel Marian, Inspector in cadrul Biroului de catehizare al Protoieriei Heresti, in proiectul catehetic national „Hristos impartasit copiilor" si „Alege Scoala!”, prin sustinerea de activitati catehetice in spatiul duhovnicesc al bisericii parohiale, la care participa un numar foarte mare de copii. Preotii prezenti au primit din partea ierarhului lor cate un epitrahil si lucrarea „Provocari la adresa Familiei crestine azi”, ce-l are ca autor pe parintele Edmond Nicolae Popa, Consilier social in cadrul Centrului eparhial. Credinciosii prezenti la eveniment au primit iconite cu Sf. Cuv. Xenia, ocrotitoarea sfantului locas, si ultimul numar al revistei eparhiale.

Dupa savarsirea Sfintei Liturghii, Intaistatatorul eparhiei Giurgiului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a savarsit slujba de sfintire a casei parohiale, prilej cu care a oferit familiei parintelui Ciocanel Marian o icoana a Maicii Domnului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

 

.

23 Ianuarie 2012

Vizualizari: 337

Voteaza:

Bucurie duhovniceasca pentru credinciosii parohiei "Inaltarea Sfintei Cruci" din localitatea Comana 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE