Bursele Fundatiei "Mitropolitul Bartolomeu"

Fundatia “Mitropolitul Bartolomeu” va acorda prin concurs in anul scolar si universitar 2013-2014, un numar de 34 de burse tinerilor merituosi din tara, cu rezultate foarte bune la invatatura, dar lipsiti de posibilitati materiale.

Criteriile de selectie a bursierilor

Fondul alocat pentru acest an scolar si universitar este de peste 77 000 lei, iar din acesti bani se are in vedere acordarea a 18 burse pentru elevi de 200 lei pe luna, 12 burse pentru studenti de 300 lei pe luna, 3 burse pentru masteranzi de 300 lei pe luna si o bursa pentru doctoranzi de 400 lei pe luna. Bursele pentru elevi, studenti si masteranzi, se acorda pe o perioada de 9 luni, iar pentru doctoranzi de 12 luni, incepand cu 1 noiembrie 2013. Doctoranzii si masteranzii, care vor aplica pentru una din bursele scoase la concurs vor trebui sa prezinte un proiect de cercetare, pe o tema interdisciplinara, din domeniile propuse: Teologia si interpretarea stiintelor de astazi, Teologia si Bioetica, Teologia si Artele.

Calendarul si etapele desfasurarii concursului

Potrivit administratorului Fundatiei “Mitropolitul Bartolomeu” parintele Bogdan Ivanov, cei interesati isi pot trimite dosarele pana pe 15 octombrie, fie prin posta, fie dosarele pot fi depuse la sediul fundatiei din piata Avram Iancu nr.

18. O data finalizata perioada de depunere a dosarelor pe 28 octombrie vor fi afisate rezultatele, iar pe 30 octombrie vor putea fi depuse contestatii si vor fi afisate rezultatele finale. O data desemnati castigatorii burselor, Fundatia “Mitropolitul Bartolomeu” va incheia cu fiecare bursier un contract, in care vor fi prevazute drepturile si obligatiile ce revin ambelor parti pe toata perioada derularii bursei. Conditiile de participare, fisa tip a aplicantului, precum si actele necesare pentru intocmirea dosarului se gasesc in Regulamentul de burse aprobat de Colegiul Director si publicat pe situl Fundatiei, la www.fundatiabartolomeu.ro.

Misiunea Fundatiei „Mitropolitul Bartolomeu”

Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu”, infiintata in anul 2008 de vrednicul de pomenire Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu, reprezinta proiectul generos si inspirat al unui om cu viziuni largi, care a stiut sa-si converteasca lipsurile tineretii in sansa pentru tinerii merituosi, dar lipsiti de posibilitati materiale. Fundatia are ca scop principal acordarea de burse tinerilor merituosi, dar lipsiti de posibilitati, din resursele proprii, pe care le administreaza potrivit dorintei fondatorului ei. Fondul alocat pentru bursele anului scolar si universitar 2013-2014 este de 77.700 lei, iar pana in prezent, Fundatia „Mitropolitul Bartolomeu” a acordat 179 de burse, unor tineri din intreaga tara, in valoare totala de 441.000 lei.

Sursa: radiorenasterea.ro

 

.

25 Septembrie 2013

Vizualizari: 315

Voteaza:

Bursele Fundatiei "Mitropolitul Bartolomeu" 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE