Capacitatea preoteasca promovata cu medii peste 9 este valabila doi ani

Miercuri, 18 septembrie, s-a desfasurat la Facultatea de Teologie "Justinian Patriarhul“ din Bucuresti examenul de capacitate preoteasca, sesiunea de toamna. La acest examen au participat 55 de teologi, iar cei care au promovat au sustinut si proba orala, informeaza Basilica. "Dintre cei 58 de candidati care s-au inscris, 3 nu s-au prezentat la proba scrisa. Comisia s-a intrunit si a formulat trei variante de subiecte, iar dupa aceea unul dintre candidati a extras varianta cu subiectul nr. 1“, a precizat arhim.
Veniamin Goreanu, consilier la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucurestilor. Pentru a promova examenul, candidatii trebuie sa obtina la fiecare dintre cele doua probe minimum nota 7. Noutatea acestei sesiuni a examenului de capacitate consta in faptul ca valabilitatea acestuia, pentru cei care il promoveaza cu o medie peste 9, este de doi ani. 
 
Examen de capacitate preoteasca a fost organizat si in Arhiepiscopia Argesului si Muscelului, in zilele de 17 si 18 septembrie, in sala de conferinte a Protoieriei Pitesti. Au participat 11 licentiati in teologie, iar comisia a fost prezidata de catre Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Calinic. (I.B.)

Sursa: ziarullumina.ro
 
.

20 Septembrie 2013

Vizualizari: 103

Voteaza:

Capacitatea preoteasca promovata cu medii peste 9 este valabila doi ani 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE