Catedrala episcopala din Giurgiu si-a sarbatorit hramul istoric

 Joi, 15 august, la Praznicul Adormirii Maicii Domnului, Catedrala Episcopala din Giurgiu si-a sarbatorit hramul istoric. Anul acesta, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, au fost aduse spre inchinare in Catedrala Episcopala particele din moastele Sfantului Serafim de Sarov din biserica Parohiei Camineasca, jud. Giurgiu si racla cu moastele Sfantului Ioan Rusul de la Manastirea cu acelasi nume din localitatea Slobozia de Giurgiu. Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie a fost savarsita de Intaistatatorul eparhiei noastre, inconjurat de un ales sobor de preoti si diaconi. In cadrul Sfintei Liturghii, Preasfintia Sa a hirotesit intru arhidiacon pe Parintele Diac. George Grigorescu.

In cuvantul de invatatura adresat credinciosilor prezenti, Chiriarhul nostru a vorbit despre importanta deosebita pe care o are Maica Domnului in iconomia mantuirii si despre frumusetea duhovniceasca a acestui mare praznic al crestinatatii: Adormirea Maicii Domnului. Acest slavit praznic, a aratat Chiriarhul nostru, comemoreaza slavirea Maicii Mantuitorului, care "a fost luata" de Dumnezeu in imparatia cereasca in deplinatatea vietii ei sufletesti si trupesti. Era firesc ca trupul Sfintei Fecioare Maria sa invinga moartea prin puterea Fiului lui Dumnezeu care a lucrat in ea, prin aceasta fiind noi incredintati ca ridicarea trupului Sfintei Fecioare in slava cereasca adevereste faptul ca omul poate fi transfigurat si mantuit, ca se poate impartasi de slava cereasca.

La final, credinciosii s-au inchinat la moastele Sf. Serafim de Sarov si ale Sf. Ioan Rusul, primind iconite cu scena Adormirii Maicii Domnului, cu chipul sfintilor ale caror moaste au fost aduse spre inchinare.

Catedrala Episcopala"Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu a fost construita intre anii 1847 - 1851, pe locul unei foste biserici semiingropate care a existat in timpul stapanirii otomane. In prezent aceasta reprezinta un important reper duhovnicesc pentru toti credinciosii din Episcopia Giurgiului.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 August 2013

Vizualizari: 296

Voteaza:

Catedrala episcopala din Giurgiu si-a sarbatorit hramul istoric 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE