Catedrala mitropolitana din Craiova isi sarbatoreste ocrotitorul

In atmosfera generala de sarbatoare prilejuita de Zilele municipiului Craiova, Mitropolia Olteniei invita pe toti credinciosii craioveni sa participe joi, 25 octombrie, de la ora 17.00, in ajunul praznuirii Sfantului Mare Mucenic Dumitrie, la slujba Vecerniei, urmata de traditionala procesiune cu Sfintele Moaste ale Sfintilor: Nifon, Tatiana, Serghie si Vah, care se gasesc in Catedrala mitropolitana "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova.

Procesiunea cu Sfintele Moaste reprezinta o manifestare duhovniceasca premergatoare zilei de cinstire a Sfantului Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir, Ocrotitorul Catedralei mitropolitane si al municipiului Craiova. Ea va avea loc pe traseul: Catedrala mitropolitana - Universitate - Prefectura - Biserica “Sfantul Ilie” - Catedrala. La intoarcere, racla cu Sfintele Moaste va fi asezata pe esplanada din fata Catedralei, spre inchinare tuturor credinciosilor, iar parintii slujitori vor savarsi in continuare Acatistul Sfantului Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir.

In ziua praznicului, vineri, 26 octombrie, Inalt Preasfintitul Parinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei va oficia slujba Sfintei Liturghii in Catedrala mitropolitana, impreuna cu arhierei din Sinodul Mitropolitan, preoti si diaconi.

Va adresam aleasa poftire pentru a petrece impreuna aceste frumoase momente duhovnicesti, de a ne ruga la sfintele slujbe, spre a aduce prinos de multumire lui Dumnezeu si pentru ca Sfantul Dimitrie sa-si reverse darurile Sale cele bogate peste intreaga Cetate a Baniei, aducandu-ne in suflete si in case pace si buna sporire.

Sursa: mitropoliolteniei.ro

.
Pe aceeaşi temă

24 Octombrie 2012

Vizualizari: 280

Voteaza:

Catedrala mitropolitana din Craiova isi sarbatoreste ocrotitorul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE