Centre sociale inaugurate la Protopopiatul Bistrita

Cantina sociala „Sfanta Mucenita Filofteia” si Centrul de zi pentru varstnici „Sfantul si Dreptul Simeon”, edificate de Asociatia Filantropia Ortodoxa, Filiala Bistrita, au fost inaugurate marti, 25 februarie 2014, in prezenta ierarhilor Arhiepiscopiei Clujului, IPS Parinte Andrei si PS Episcop Vasile Somesanul.

Festivitatea de inaugurare a inceput la ora 12:00 cu o slujba de sfestanie oficiata de Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei la cele doua centre sociale ce se afla in apropierea sediului Protopopiatului Bistrita, din Piata Unirii numarul 9. Au luat parte la momentul festiv zeci de preoti din municipiu, protopopul de Bistrita, parintele Alexandru Vidican, alaturi de prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Ioan Tintean, presedintele Consiliului Judetean, Radu Moldovan, si primarul municipiului Bistrita, Ovidiu Cretu.

La finalul slujbei de binecuvantare Inaltpreasfintitul Parinte Andrei a oferit parintelui Marius Pintican, cel care s-a ocupat de construirea celor doua centre sociale, distinctia de sachelar. Totodata parintele mitropolit a oferit primarului Ovidiu Cretu, presedintelui Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan si prefectului Ioan Tintean, cate o Sfanta Scriptura, in semn de multumire pentru contributia adusa de autoritatile judetene in realizarea proiectelor sociale. Cu acest prilej IPS Andrei a adresat un cuvant de invatatura in care a vorbit despre importanta iubirii aproapelui, accentuand faptul ca atat faptele bune, cat si cele rele au repercusiuni asupra omului chiar si dupa moarte.

Cantina sociala „Sfanta Mucenita Filofteia” si Centrul de zi pentru varstnici „Sfantul si Dreptul Simeon” au fost construite in Piata Unirii, in apropierea sediului Protopopiatului Ortodox Bistrita. Lucrarile de amenajare a celor doua centre au inceput la sfarsitul lunii septembrie anul trecut si au fost realizate atat prin donatiile credinciosilor, cat si cu sprijin financiar oferit de Primaria si Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud. Cantina va oferi hrana de luni si pana vineri pentru 50 de persoane sarace din municipiu. In ceea ce priveste centrul de zi „Sfantul si Dreptul Simeon”, aici persoanele varstnice din oras vor avea posibilitatea de a socializa.

Potrivit Parintelui Marius Pintican, presedintele Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita, in scurt timp va fi inaugurat si Centrul pentru persoane varstnice „Sfintii Ioachim si Ana” din localitatea Cusma, comuna Livezile. Constructia a fost realizata in ultimii trei ani printr-o finantare europeana, dar si cu sprijinul autoritatilor locale. Centrul social va gazdui aproximativ 40 de persoane varstnice care vor beneficia de ingrijire, asistenta medicala si activitati de socializare.

Sursa: mitropolia-clujului.ro

.
Pe aceeaşi temă

26 Februarie 2014

Vizualizari: 274

Voteaza:

Centre sociale inaugurate la Protopopiatul Bistrita 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE