Cerc pedagogic al profesorilor de religie din Episcopia Oradiei

La Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" din Oradea s-a desfasurat cercul pedagogic al profesorilor de religie din Episcopia Oradiei, cu tema "Instruirea diferentiata". Au participat pr. prof. Radu Rus, consilier pentru invatamant si activitati cu tineretul al Episcopiei Oradiei si director al Liceului Ortodox "Episcop Roman Ciorogariu" din Oradea, si pr. prof.

univ. dr. Dumitru Meghesan, decanul Facultatii de Teologie Ortodoxa "Episcop Dr. Vasile Coman" din Oradea.

Pr. Radu Rus a transmis mesajul de binecuvantare al Preasfintitului Sofronie, Episcopul Oradiei, aprecierile referitoare la activitatea misionara a profesorilor de religie si indemnul de a valorifica mai accentuat componenta educativa a continuturilor, pentru consolidarea parteneriatului dintre Biserica, Scoala si Familie. Pr. Rus a subliniat preocuparea permanenta a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane pentru consolidarea statutului disciplinei religie si a cadrelor didactice care predau aceasta disciplina, precum si pentru dezvoltarea unor proiecte cat mai diverse pentru copii si tineri.

A fost prezentata oferta educationala a Facultatii de Teologie din Oradea, precum si oferta educationala a liceului teologic. Profesorilor de religie li s-au prelucrat, apoi, prevederile metodologiei de miscare a personalului didactic pentru anul scolar 2013-2014 si modalitatea de ocupare a posturilor didactice.

Au fost amintite principalele actiuni educative care vor avea loc in perioada urmatoare: expozitia de desene si icoane "Patimile si Învierea Domnului", Simpozionul national "Roman Ciorogariu - spirit european" si premierea in cadru festiv a elevilor cu rezultate deosebite la etapele judeteana si nationala a olimpiadei de religie.

Cercul pedagogic a vizat si o componenta de formare privind instruirea diferentiata. S-au constituit patru grupe, pe trei cicluri de invatamant, cu sarcina de proiectare a unei lectii cu raportare la particularitatile instruirii diferentiate, secventa precedata de o prezentare generala a particularitatilor invatarii diferentiate din perspectiva cadrului didactic, a curriculei, a strategiilor didactice si a elevilor. Activitatea pe grupe, coordonata de profesorii metodisti si responsabilii de cerc, s-a finalizat cu o prezentare in plen, in cadrul careia au fost formulate aprecieri in legatura cu activitatile proiectate si s-au facut propuneri de optimizare a componentei de proiectare.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

04 Aprilie 2013

Vizualizari: 325

Voteaza:

Cerc pedagogic al profesorilor de religie din Episcopia Oradiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE