Ceremonial militar - religios pentru ostasii craioveni

La sediul Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din Craiova s-a desfasurat astazi un ceremonial militar religios dedicat primirii oficiale a celor 100 de militari care si-au incheiat misiunea in Afganistan in cadrul Companiei de Infanterie Kandahar Airfield – Ground Defence Area (KAF-GDA). Timp de aproximativ sase luni, militarii craioveni au executat misiuni sub egida NATO in cadrul Fortei Internationale de Asistenta si Securitate(ISAF), in cooperare cu fortele de securitate nationale afgane pentru securizarea terestra a aeroportului Kandahar.

Ceremonialul de primire a debutat cu o slujba de Te Deum savarsita de catre un sobor de preoti, din care au facut parte preotii militari ai garnizoanei Craiova si parintele consilier Vintila Sardarescu de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, delegat sa participe la eveniment din partea Inaltpreasfintitului Parinte Mitropolit Irineu. Au mai fost prezenti: Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, reprezentanti ai esaloanelor militare superioare, ai autoritatilor publice locale, precum si familiile militarilor participanti la misiune.

In alocutiunea rostita cu acest prilej, Ministrul Apararii Nationale a remarcat profesionalismul ostasilor craioveni si faptul ca ei au promovat pe meleaguri straine adevaratele valori ale neamului nostru, dand ca exemplu credinta stramoseasca prezenta in Afganistan prin biserica ortodoxa pe care militarii romani au amenajat-o aici.

“Chiar la Kandahar ati amenajat un loc de rugaciune, un loc de intalnire cu Dumnezeu si personal am vazut multi militari din fortele internationale de mentinere a pacii intrand si rugandu-se in biserica amenajata de militarii nostri”, a spus Mircea Dusa.

Diacon Gheorghe Cioiu

Sursa: mitropoliaolteniei.ro

.

12 Iunie 2014

Vizualizari: 142

Voteaza:

Ceremonial militar - religios pentru ostasii craioveni 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE