Ceremonii umaniste fara har sfintitor

Referitor la anuntul public facut de Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR) despre asa-numitele „ceremonii umaniste”, precizam:

1. Dupa incercarea nereusita si derizorie din urma cu cativa ani de a crea un asa-numit „calendar” umanist, noua initiativa ASUR continua seria actiunilor antireligioase si antibisericesti prin oferirea contra-cost de „ceremonii umaniste” la nastere si la casatorie oficiate de catre presupusi oficianti „calificati” de ASUR. Asa-numitele „ceremonii umaniste” reprezinta de fapt o incercare nereusita si ireverentioasa de minimalizare a importantei si semnificatiei celor doua Sfinte Taine ale Bisericii, prin care se transmit binecuvantarea si harul de la Dumnezeu la cele mai importante momente din viata unui om, Botezul si Cununia.

2. Cele doua Sfinte Taine se primesc numai in Biserica si sunt oficiate numai de preoti consacrati prin Sfanta Taina a Hirotoniei, singurii care pot savarsi lucrarile sfintitoare ale Bisericii.

Astfel, Botezul este Sfanta Taina prin care cel botezat devine membru al Bisericii si ramane in comuniune de credinta cu ceilalti membri ai comunitatii bisericesti, iar Cununia este Sfanta Taina prin care se intemeiaza institutia sacra a familiei, formata dintr-un barbat si o femeie, care cultiva fidelitatea, increderea, respectul si dragostea reciproce dintre sot si sotie. De aceea, crestinii care primesc Sfintele Taine ale Bisericii isi pun permanent nadejdea in ajutorul lui Dumnezeu si au credinta ca harul dumnezeiesc primit in Biserica rodeste real in vietile lor si contribuie efectiv la implinirea sau desavarsirea lor umana si la dobandirea mantuirii sau a vietii vesnice.

In concluzie, Sfintele Taine ale Botezului si Cununiei nu pot fi intelese de cei care nu cred in Dumnezeu, deoarece acestea nu sunt simple ceremonii simbolice oficiate contra-cost de persoane civile „calificate” de un ONG si propuse ca oferta alternativa doar din dorinta profitului material si a publicitatii unei ideologii fara credinta in Dumnezeu.

BIROUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

.
Pe aceeaşi temă

21 Ianuarie 2014

Vizualizari: 181

Voteaza:

Ceremonii umaniste fara har sfintitor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE