Ciclul de conferinte prepascale nationale la Timisoara

Miercuri, 12 martie, a debutat la Timisoara ciclul de conferinte prepascale sub genericul „Cuminecare si Comunicare. Taina Sfintei Euharistii si Taina Sfintei Marturisiri”, organizate de Arhiepiscopia Timisoarei si Facultatea de Litere, Istorie si Teologie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Primul invitat al studentilor timisoreni in cadrul serilor de dialog teologic a fost pr. dr. Cornel Toma, parohul bisericii Sfantul Mina-Noua din Brasov.

Acesta a vorbit tinerilor despre "Bucuria impartasirii in scrierile Sfintilor Parinti”. La conferinta ce a avut loc in amfiteatrul „Gheorghe Tohaneanu” al Universitatii de Vest au luat parte studenti si profesori de la Facultatea de Litere, Istorie si Teologie din Timisoara, dar si numerosi timisoreni dornici sa cunoasca mai multe despre invatatura si spiritualitatea ortodoxa. In mijlocul acestora a fost prezent si Preasfintitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei. La finalul intalnirii pr. Cornel Toma a raspuns la mai multe intrebari adresate de cei prezenti, referitoare la importanta impartasirii credinciosilor cu Sfintele Taine ale Bisericii.

Seria conferintelor prepascale, inchinata Anului omagial Euharistic, va continua la Timisoara in saptamanile urmatoare cu invitati de seama din mediul teologic universitar de la noi din tara.Comunicarile vor fi prezentate in Amfiteatrul „AI/II” (etajul I) al Universitatii de Vest din Timisoara, Bulevardul Vasile Parvan, nr. 4 si in Aula mitropolitana, din Bulevardul C. D. Loga, nr. 7.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.

13 Martie 2014

Vizualizari: 152

Voteaza:

Ciclul de conferinte prepascale nationale la Timisoara 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE