Cinci duminici catehetice in Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei

La propunerea si binecuvantarea Inaltpreasfințitului Parinte Mitropolit Iosif, Departamentul Cultural al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale va propune un eveniment intitulat Cinci duminici catehetice – film, avand ca subiect cele 10 porunci – Decalogul, eveniment ce se va desfasura la Parohia Sf. Parascheva si Sf. Genoveva din Paris (Saint-Sulpice, Crypte St-François, 35 rue Saint-Sulpice, 75006 Paris), incepand cu orele 15.00. Catehezele vor fi secundate de vizionarea unei suite de filme Decalogul, puse in scena de catre realizatorul polonez Krzysztof Kieślowski (1988), urmate, apoi, de dezbateri la care vor participa teologi, filozofi, cineasti si oameni de stinta.

Cele Cinci duminici catehetice vor incepe cu Duminica ortodoxiei – prima duminica a Postului Mare (13.03.2011 ) si se vor incheia in Duminica a V-a a Cuvioasei Maria Egipteanca (10.04.2011).

In colaborare cu Centrul de Coordonare Pedagogica, copiii vor beneficia si ei, in acelasi timp, de o cateheza – desen animat. Dupa vizionarea desenelor animate vor avea loc discutii libere intre copii si monitori (Dan Savan, Ioana Capitaneanu, Anca Sav si Alexandra Marinescu). Pe marginea celor vizionate vor avea loc si mici ateliere de creatie.

Ciclul acestor duminici va fi deschis de catre Inaltpreasfintitul Parinte Mitropolit Iosif.

Sunteti asteptati cu totii, clerici si credinciosi.Cu sprijinul fiecarui participant o agapa va putea avea loc la sfarsitul intalnirii.

Sursa: mitropolia.eu
 

08 Martie 2011

Vizualizari: 633

Voteaza:

Cinci duminici catehetice in Episcopia Ortodoxa Romana a Italiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE