Colecta de alimente pentru asezamintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia

Sambata, 20 octombrie, va demara pe cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop Irineu, Campania „Faptele Credintei”.

Campania se va desfasura pana la sfarsitul lunii noiembrie sub forma unei colecte de alimente pentru asezamintele sociale din eparhia de Alba Iulia, care se confrunta actualmente cu mari probleme in asigurarea fondurilor. Credinciosii pot dona alimente si cereale pentru aprovizionarea de iarna a asezamintelor sociale de ingrijire a copiilor, varstnicilor si persoanelor aflate in dificultate. Produsele vor fi colectate de catre fiecare parohie in parte urmand ca apoi acestea sa ajunga la destinatie sub coordonarea fiecarui protopopiat.

‹‹Ne dorim ca aceasta colecta sa se desfasoare potrivit cuvintelor Sfantului Apostol Pavel: „Fiecare sa dea cum socoteste cu inima sa, nu cu parere de rau, sau de sila, caci Dumnezeu iubeste pe cel care da cu voie buna” (II Corinteni 9,7). Avem speranta ca aceasta campanie va duce la intarirea credintei si unitatii intre credinciosi, precum si la ajutorarea multor persoane care se confrunta cu mari necazuri potrivit cuvintelor aceluiasi Sfant Apostol Pavel „…slujirea acestui dar nu numai ca implineste lipsurile sfintilor, ci prisoseste prin multe multumiri in fata lui Dumnezeu; Slavind ei pe Dumnezeu, prin adeverirea acestei ajutorari, pentru supunerea marturisirii voastre Evangheliei lui Hristos si pentru darnicia impartasirii catre ei si catre toti, se roaga pentru voi, si va iubesc pentru harul lui Dumnezeu cel ce prisoseste la voi” (II Corinteni 9,12-14)›› ne-a precizat parintele Nicolae Ignat, Consilier social al centrului nostru eparhial, despre campania „Faptele Credintei”.

In eparhia de Alba Iulia exista 72 de asezaminte sociale, fiind cea mai mare retea de asezaminte din Patriarhia Romana. In cadrul acestor asezaminte se acorda zilnic sprijin unui numar de 194 copii abandonati, 50 de copii saraci, 25 de familii aflate in dificultate, 275 copii cu risc de abandon scolar, 46 de copii cu handicap, 705 persoane varstnice si 150 de persoane fara adapost. Costurile necesare desfasurarii activitatii asezamintelor sunt asigurate in proportie de 50 la suta de catre Biserica, mai ales prin efortul propriu al parohiilor in care s-au infiintat.

Sursa: Radio Reintregirea

Pe aceeaşi temă

19 Octombrie 2012

Vizualizari: 277

Voteaza:

Colecta de alimente pentru asezamintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

milostenia faptele bune

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE