Colinde romanesti in Austria - turneu al corului Preludiu

 

Dupa o evolutie exceptionala, pe scena Festivalului de muzica religioasa de la Bucuresti, prestigiosul cor de camera "Preludiu" pleaca in turneu in Austria pentru a incanta publicul cu frumoase colinde romanesti si cantece de Craciun.

De la maestrul Voicu Enachescu, dirijorul corului "Preludiu" am aflat ca primul concert va fi sambata, 16 decembrie, in orasul austriac Graz la catedrala Herz Jesu. Duminica, 17 decembrie, corul va sustine un concert dupa incheierea Sfintei Liturghii de la Catedrala ortodoxa "Sfanta Treime", tot din Graz, unde vor fi prezenti foarte multi romani stabiliti in Austria. In aceeasi zi Corul "Preludiu" va sustine un alt concert intr-o localitate de langa Graz, la Deutschlandsberg, in fata unui public in majoritate austriac. Luni 18 decembrie va urma un concert la Viena iar in seara aceleiasi zile corul se va afla la Baden in apropierea capitalei austriece.

Programul concertelor din Austria include cele mai cunoscute colinde ale neamului nostru, colinde prelucrate de autori foarte cunoscuti cum ar fi Gheorghe Cucu, Dumitru Georgescu Kiriac, Ioan D. Chirescu, Valentin Teodorian, Paul Constantinescu, Dan Buciu, Tudor Jarda, s.a. dar si cantece de Craciun din repertoriul international scrise de M. Leontovici, Johannes Menskes, apoi cateva cantece din repertoriul spaniol si un colind foarte cunoscut din Franta "L'enfant au tambour", cateva cantece din repertoriul american printre care "Jingle bells" si "Merry Christmas".

PreludiuDupa revenirea in tara, Corul "Preludiu" va sustine in Ajunul Craciunului, deci in data de 24 decembrie, un mare concert de colinde si cantece de Craciun la Ateneul Roman din Bucuresti.

Dorina Zdroba - realizator Radio Romania Actualitati

.

12 Decembrie 2006

Vizualizari: 4130

Voteaza:

Colinde romanesti in Austria - turneu al corului Preludiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE