Comemorarea a doi ierarhi de seama in Catedrala din Roman

In ziua de serbare a Sfantului Mucenic Nechifor, Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi, a oficiat Sfanta Liturghie la Catedrala "Sf. Cuv. Parascheva" din Roman. Frumusetea slujbei a fost incununata de hirotonia intru diacon a unui tanar teolog pe seama parohiei Izvor din Protopopiatul Roman.

Un moment de profunda incarcatura spirituala l-a constituit pomenirea fericitului intru adormire patriarh Teoctist, a episcopului Teodosie Atanasiu, mutat la cele vesnice in ziua de 4 februarie 1927, si a arhiereului-vicar Ilarion Mircea Bacauanul, trecut la Domnul in data de 9 februarie 1950.

Dupa parastas, toti cei prezenti au plecat in procesiune la mormantul situat in curtea Arhiepiscopiei, aflat langa cel al episcopului Lucian Triteanul, alaturi de care a slujit Eparhia Romanului si Bacaului, in calitate de arhiereu, vreme de aproape trei decenii. In viata Bisericii noastre, arhiereul Ilarion Bacauanul va ramane ca fiind cel care la data de 4 ianuarie 1937 a hirotonit in ierodiacon pe tanarul Teoctist Arapasu, patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane intre anii 1986-2007.

La eveniment au participat si preotul Daniel Lefter alaturi de credinciosi din satul Ruginoasa, locul natal al vrednicului de pomenire arhiereu, acolo unde memoria sa este mereu vie.

Personalitatea acestor ierarhi a fost evocata clerului si credinciosilor prezenti in Catedrala Arhiepiscopala de Preasfintitul Parinte Episcop Ioachim Bacauanul si preotul Florin Tuscanu, protopop al protoieriei Roman.

Sursa: epr.ro

11 Februarie 2013

Vizualizari: 290

Voteaza:

Comemorarea a doi ierarhi de seama in Catedrala din Roman 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE