Comoara de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos

Volumul intitulat "Comoara de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos. De la cuvantarea de intronizare, pana la ultimile lui cuvinte", este unul dedicat cinstirii memoriei vrednicului de pomenire Arhiepiscop al Atenei si Intregii Grecii, Kyr Hristodoulos, de la a carui adormire intru Domnul au trecut deja trei ani.

Ambasada Republicii Elene la Bucuresti, Editura Omonia (Bucuresti) si Editura Ekdoseis Kerpini (Atena), in colaborare cu Uniunea Elena din Romania, au placerea sa va invite la evenimentul omagial de lansare a lucrarii mai sus amintite: "Comoara de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos. De la cuvantarea de intronizare, pana la ultimele sale cuvinte."

Volumul cuprinde 22 de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos. Date generale: Editura Omonia, anul 2011, ISBN: 973-8319-67-7, Format 15x23 cm, 280 pagini si 8 planse color. Traducere de profesor Ion Diaconescu si Dorin-Demostene Iancu.

La prezentarea volumului participa autorul volumului, Dimitris Rizoulis, si editorul grec, Fokion Zaimis. Lansarea volumului va avea loc joi, 14 aprilie 2011, ora 18, la Biserica Greaca (Bd. Ferdinand nr.1).

Comoara de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos

"Comoara de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos.
De la cuvantarea de intronizare, pana la ultimile lui cuvinte."

Arhiepiscopul Hristodoulos al Atenei, pe numele sau de mirean, Christos Paraskevaides, s-a nascut in ziua de 16 ianuarie 1939, in localitatea Xanthi, in nordul Greciei, si a adormit in Domnul in ziua de 28 ianuarie 2008, in orasul Atena, in urma unei boli la ficat (cancer). Arhiepiscopul Hristodoulos a fost Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Autocefale a Greciei.

In anul 1962, tanarul erudit a obtinut o diploma de licenta in Drept, iar in anul 1967, o alta in Teologie. Mai apoi, tot in Teologie isi va termina si studiile de Doctorat. In anul 1961, Hristodoulos a fost hirotonit diacon, iar in anul 1965 a fost hirotonit preot. Vreme de noua ani, el a slujit ca preot in Parohia Adormirea Maicii Domnului, de la Palaio Phalero, o localitate de langa Atena. Dupa aceasta, vreme de sapte ani, a indeplinit ascultarea de secretar al Sfantului Sinod al Greciei.

In anul 1974, la varsta de numai 35 de ani, parintele Hristodoulos a fost numit Mitropolit de Demetrias, parte a regiunii numite Tesalia. Dupa indelungati ani de slujiri ierarhica, anume in anul 1998, Hristodoulos a fost numit in fruntea Bisericii Ortodoxe Grecesti. Arhiepiscopul a reorganizat Comitetul Sinodal de Bioetica, fiind si un promotor al folosirii internetului in scopuri religioase.

"Lucrarea sa pastorala, misionara, duhovniceasca, culturala si sociala pentru binele Bisericii Ortodoxe Elene, reprezinta pentru noi cei de astazi, ierarhi, cler si credinciosi, un model luminos si inspirator de fidelitate si slujire a Mantuitorului Hristos si a Bisericii Sale" (Preafericitul Daniel, Patriarhil Bisericii Ortodoxe Romane).

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Comoara de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos

05 Aprilie 2011

Vizualizari: 879

Voteaza:

Comoara de cuvantari ale Arhiepiscopului Hristodoulos 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE