Comunitate monahala romaneasca apreciata de autoritatile italiene

In ziua de 8 iunie 2011, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel l-a primit in audienta pe domnul Ernesto Riggio, primarul orasului Bivongi din regiunea Calabria, Italia. La intrevedere au mai participat parintele Valentin Ilies, protopop de Sicilia al Episcopiei Ortodoxe Romane a Italiei si domnul Francesco Passarelli, consilier la primaria din Bivongi.

Domnul primar Ernesto Riggio a multumit pentru primire si a subliniat faptul ca din momentul in care manastirea cu hramul Sfantul Ioan Seceratorul din Bivongi a fost incredintata in administrare Bisericii Ortodoxe Romane (iulie 2008), aceasta a devenit loc de rugaciune si pelerinaj pentru foarte multi dintre cei aproximativ 60.000 de romani stabiliti in Calabria si cel mai important obiectiv turistic al intregii regiuni. Manastirea, declarata monument national de catre autoritatile italiene, formata dintr-o biserica in stil bizantin de la sfarsitul secolului al X-lea si cateva corpuri de chilii, a fost anul trecut vizitata de peste 15.000 de turisti.

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit domnului primar Ernesto Riggio pentru sprijinul constant acordat comunitatii monahale ortodoxe romane din localitatea Bivongi si l-a informat despre intentia Patriarhiei Romane de a include manastirea in programele sale de pelerinaj si de promovare a acesteia prin intermediul postului de televiziune TRINITAS, tiparirea unui album si a altor materiale promotionale la tipografiile Patriarhiei Romane.

In timpul intrevederii, primarul orasului Bivongi a inmanat Patriarhului Romaniei invitatia oficiala de a vizita orasul si manastirea Sfantul Ioan Seceratorul in timpul unei viitoare vizite a Preafericirii Sale in Italia.

Biroul de Presa al Patriarhiei Romane

 

08 Iunie 2011

Vizualizari: 344

Voteaza:

Comunitate monahala romaneasca apreciata de autoritatile italiene 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE