Concert aniversar al Grupului psaltic Nectarie Protopsaltul

Grupul psaltic Nectarie Protopsaltul va sustine duminica, 10 aprilie, orele 19:00, la Paraclisul Patriarhal Sfantul Spiridon Nou din Bucuresti, un concert aniversar cu ocazia implinirii a 10 ani de activitate.

Concertul va cuprinde cantari specifice slujbelor din Saptamana Patimilor, interpretate in limbile romana, greaca si siriana.

Grupul psaltic "Nectarie Protopsaltul" a fost infiintat in anul 2001, din dorinta de a face cunoscuta intr-o mai mare masura cantarea bizantina, muzica traditionala a Bisericii Ortodoxe. Fondat de Valentin Gheorghe - fost protopsalt al bisericilor Sf. Arhangheli "Stavropoleos" si Sfantul Grigorie Palama din Bucuresti, astazi protopsaltul Bisericii Ortodoxe romanesti Sfantul Gheorghe din Londra -, Grupul Nectarie Protopsaltul este condus din 2008 de Sabin Preda, lector in cadrul Facultatatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.Grupul poarta numele schimonahului Nectarie (+1899), unul dintre cei mai renumiti cantareti de la Muntele Athos din a doua jumatate a secolului al XIX-lea si, probabil, cel mai de seama psalt roman. (a se citi marturia lui Constantin Erbiceanu - 1889 - despre Nectarie Protopsaltul )

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Concert aniversar al Grupul psaltic Nectarie Protopsaltul

.

05 Aprilie 2011

Vizualizari: 1093

Voteaza:

Concert aniversar al Grupului psaltic Nectarie Protopsaltul 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE