Concurs National dedicat Parintelui Dumitru Staniloae in Episcopia Oradiei

Cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Sofronie, Episcopul Oradiei, in cadrul Episcopiei Oradiei s-a desfasurat, luni, 21 ianuarie 2013, etapa eparhiala a Concursului National „Parintele Dumitru Staniloae - 110 ani de la nastere si 20 de ani de la trecerea la cele vesnice.”

Concursul se inscrie in seria manifestarilor legate de implinirea a 110 ani de la nastere si 20 de ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Dumitru Staniloae, personalitate de prim rang a teologiei europene din secolul al XX-lea. Pentru a marca aceasta comemorare, la initiativa Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si cu aprobarea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Sectorul teologic-educational al Administratiei Patriarhale organizeaza acest concurs in toate scolile teologice din tara, atat la nivel liceal cat si la nivel universitar, in perioada 30 noiembrie 2012- 21 mai 2013.

In cadrul concursului organizat la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea s-au inscris patru elevi din clasa a XII-a si doi elevi din clasa a XI-a, acestia avand de redactat un eseu cu tema „Viata si activitatea Parintelui Dumitru Staniloae - perioada de la Sibiu.” Comisia constituita pentru elaborarea si corectarea subiectelor a fost alcatuita din: Pr.

Dr. Ioan Codorean - presedinte; Pr. Prof. Dorel Leucea – secretar; Pr. Prof. Radu Rus si Pr. Prof. Adrian Farcut – corectori.

La Facultatea de Teologie Ortodoxa „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, concursul a avut ca tema „Sfanta Treime in opera Parintelui Dumitru Staniloae”, fiind inscrisi trei studenti. Comisia care a asigurat desfasurarea in bune conditii a concursului a fost constituita din: Pr. Dr. Ioan Codorean - presedinte; Pr. Lect. Univ. Dr. Viorel Popa – secretar; Pr. Prof. Univ. Dr. Dumitru Meghesan si Pr. Conf. Univ. Dr. Emil Cioara – corectori.

Avand in vedere contributia Parintelui Dumitru Staniloae la eliberarea teologiei veacului sau de influentele scolastice, prin traducerea si studierea operelor patristice, concursul isi propune sa incurajeze elevii si studentii din cadrul scolilor teologice ca acestia sa cunoasca viata si teologia Parintelui Dumitru Staniloae si sa le stimuleze gandirea dogmatica prin redactarea unor eseuri teologice pe baza unor teme date.

Castigatorii etapei eparhiale a concursului, atat la nivel preuniversitar, cat si universitar, vor participa la etapa mitropolitana a concursului, ce se va desfasura la Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

24 Ianuarie 2013

Vizualizari: 337

Voteaza:

Concurs National dedicat Parintelui Dumitru Staniloae in Episcopia Oradiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE