Concursul national Parintele Dumitru Staniloae

La sfarsitul acestei luni se va incheia etapa eparhiala a Concursului National "Parintele Dumitru Staniloae - 110 ani de la nastere si 20 de la trecerea la cele vesnice”. Concursul se adreseaza elevilor si studentilor de la seminariile si facultatile de teologie ortodoxa din tara si este organizat de Sectorul teologic-educational al Patriarhiei Romane.

"Probele au loc pe parcursul lunii ianuarie incheindu-se spre sfarsitul lunii cu concursul care va avea loc la nivelul fiecarei eparhii. Dupa aceea va incepe urmatoarea etapa la nivel mitropolitan, iar in preajma sarbatorii Sfintilor Imparati Constantin si Elena va avea loc etapa finala la Bucuresti.

In ziua sarbatorii Sfintilor Imparati va avea loc si premierea. Premiul ce va fi acordat va consta in bani si carti avand in vedere ca s-au editat cateva volume din opera Parintelui Dumitru Staniloae”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Constantin Patuleanu, Consilier in cadrul Sectorului Teologic-educational al Patriarhiei Romane.

In cadrul anului comemorativ ”Dumitru Staniloae” vor avea loc mai multe manifestari culturale si religioase, evenimentul central fiind un simpozion international, care se va desfasura in luna octombrie la Manastirea Sambata de Sus.

Anul acesta, Sectorul Teologic-educational al Patriarhiei Romane isi va continua si proiectele din anii precedenti, dar va demara si proiecte noi dedicate anului omagial al Sfintilor Imparati Constantin si Elena.

Sursa: arhiram.ro

.

10 Ianuarie 2013

Vizualizari: 300

Voteaza:

Concursul national Parintele Dumitru Staniloae 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE