Concursul de traducere Dumitru Fecioru, la a V-a editie

Departamentul de Teologie istorica, biblica si filologie al Facultatii de Teologie Ortodoxa "Justinian Patriarhul“ din Bucuresti organizeaza pe 18 mai 2013 a V-a editie a concursului de traducere a textului patristic "Dumitru Fecioru“, adresat studentilor si masteranzilor de la toate facultatile de teologie din tara, informeaza Ziarul Lumina. 

Concursul va fi organizat pe doua sectiuni: traducerea unui text patristic de limba greaca si a unui text de limba latina. In acest an, dedicat Sfintilor Imparati Constantin si Elena, in mod exceptional, textele de concurs vor fi alese din literatura legata de personalitatea Sfantului Constantin cel Mare, se arata pe site-ul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, ftoub.

ro.

Participantii trebuie sa traduca in limba romana literara un fragment de text de cel mult doua treimi de pagina A4, urmarindu-se, totodata, coerenta si unitatea logica a fragmentului. Concursul se va desfasura in Amfiteatrul "Dumitru Staniloae“ al Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, de pe strada Sfanta Ecaterina nr. 2, sector 4, iar perioada de inscriere se incheie pe 10 mai. Formularul de inscriere la concurs, precum si alte informatii necesare celor care doresc sa participe pot fi gasite pe site-ul ftoub.ro. 

Sursa: basilica.ro

.

18 Aprilie 2013

Vizualizari: 458

Voteaza:

Concursul de traducere Dumitru Fecioru, la a V-a editie 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE