La Palatul Patriarhiei a avut loc ieri, 26 mai 2014, Conferinta pastoral-misionara semestriala de primavara cu preotii si diaconii din Bucuresti si Ilfov, prezidata de Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, care a rostit in deschiderea lucrarilor cuvantul intitulat „Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie - Taine ale invierii sufletului din moartea spirituala“. In cadrul intalnirii, sase referenti au prezentat comunicari pe tema Anului omagial euharistic, al Sfintei Spovedanii si al Sfintei Impartasanii.
La conferinta cu clericii, desfasurata in Aula Mare „Teoctist Patriarhul“ din Palatul Patriarhiei, au participat ieri, de la ora 10:00, preotii si diaconii din protopopiatele Sector 1, 2, 3, 4, 5 si 6, Capitala, din protopopiatele Ilfov Nord si Sud, dar si exarhii, staretii, staretele, precum si preotii de caritate din Bucuresti si Ilfov. Slujitorii altarelor au participat inainte de debutul lucrarilor la Sfanta Liturghie si la slujba Te Deum-ului savarsite in Catedrala mitropolitana „Sfantul Spiridon“-Nou, paraclis patriarhal, savarsite de Preasfintitul Episcop-vicar Varsanufie Prahoveanul, Arhiepiscop ales al Ramnicului, inconjurat de un sobor de slujitori, preoti si diaconi.
Lucrarile propriu-zise ale conferintei au fost deschise de Preafericitul Parinte Patriarh Daniel, care a rostit cuvantul „Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie - Taine ale invierii sufletului din moartea spirituala“.
Parintele lect. dr. Gheorghe Holbea, prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, a prezentat referatul „Spovedania ca Taina a Bisericii si ca act de renastere spirituala“; pr. prof. Nicolae Motoc, de la Seminarul Teologic „Sfanta Filofteea“ de la Manastirea Pasarea, a vorbit despre Taina Spovedaniei sub aspect dogmatic-moral si liturgic; iar pr. prof. Niculae Andrei de la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul“ din Bucuresti a vorbit despre „Inovatii si incalcari ale normelor liturgice si canonice privind Taina Spovedaniei“. Pr. prof. Ionut Barbulescu, directorul Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul“ din Bucuresti, a prezentat referatul „Taina Sfintei Impartasanii sub aspect liturgic“. Pr. lect. dr. Aurel Mihai de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti a prezentat referatul „Sfanta Impartasanie ca Taina, ca jertfa si ca actualizare a Jertfei de pe Cruce“, iar parintele asist. dr. Silviu Tudose de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti a vorbit despre „Inovatii si abateri de la normele liturgice, canonice si pastorale privind Taina Impartasaniei“.
La finalul lucrarilor, clericii au primit ca dar din partea Preafericitului Parinte Patriarh Daniel cate un exemplar din lucrarea colectiva „Sfantul Voievod Martir Constantin Brancoveanu. Marturisitor jertfelnic si ctitor darnic“, vol. 1 (Editura „Cuvantul Vietii“ a Mitropoliei Munteniei si Dobrogei) si lucrarea „Indemnuri si rugaciuni pentru Spovedanie si Impartasanie“ (Editura Institutului Biblic si de Misiune Ortodoxa).
Conferinta pastoral-misionara cu clericii din judetul Prahova are loc astazi in Sala Filarmonicii „Paul Constantinescu“ din Ploiesti, iar Sfanta Liturghie si Te Deum-ul pentru deschiderea lucrarilor sunt savarsite la Biserica „Sfintii Imparati Constantin si Elena“ din Ploiesti.
Sursa: basilica.ro.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.