Joi, 25 septembrie, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara s-a desfăşurat conferinţa clericilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei. În mijlocul preoţilor şi diaconilor timişeni s-a aflat pr. lect. dr. Gheorghe Holbea, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din Bucureşti, care a susţinut conferinţa intitulată „Pocăinţa, de la remuşcare la întâlnirea cu Dumnezeu”.
Întrunirea preoţească a debutat la Catedrala Mitropolitană „Sfinţii Trei Ierahi” din Timişoara cu săvârşirea Sfintei Liturghii, oficiate de către Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, alcătuit din consilierii Centrului eparhial şi din protopopii eparhiei. Lucrările conferinţei s-au desfășurat în „Aula Magna” a Universităţii de Vest din Timişoara, sub preşedinţia Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, în prezenţa consilierilor eparhiali, a protopopilor şi a clericilor din cele şase protopopiate ale Arhiepiscopiei: Timişoara I, Timişoara II, Lugoj, Făget, Deta şi Sânnicolau Mare.
Cuvântul de deschidere a aparţinut Ierarhului, care a subliniat importanţa unor astfel de întruniri pentru consolidarea şi intensificarea activităţii pastoral-misionare a slujitorilor Sfintelor Altare.
Şedinţa de lucru a fost prefaţată de conferinţa dedicată Anului Omagial Euharistic, intitulată „Pocăinţa, de la remuşcare la întâlnirea cu Dumnezeu”, susţinută de pr. lect. dr. Gheorghe Holbea, prodecanul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Iustinian Patriarhul” din Bucureşti. În continuare, reprezentanţii Şcolii Primare „Sfântul Antim Ivireanul” şi ai Grădiniţei „Troiţa” au făcut o prezentare a activităţii celor două instituţii de învăţământ aflate sub patronajul Arhiepiscopiei Timişoarei, precum şi a noului sediu, inaugurat la 15 septembrie a.c., primit în concesiune de la Primăria Timişoarei şi reabilitat şi dotat cu sprijinul Asociaţiei Pro Logos şi a mai multor parohii din cadrul eparhiei. Cu această ocazie, a fost evidenţiată nevoia susţinerii pe mai departe a programului educaţional oferit de cele două insttuţii, pentru promovarea unei educaţii temeinice şi sănătoase, bazate pe principiile valorilor creştin-ortodoxe.
În continuare, au fost abordate mai multe aspecte privind activitatea administrativ- gospodărească şi pastoral-misionară a parohiilor timişene. Totodată, au fost aduse la cunoştinţa clericilor ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod, precum şi dispoziţii recente ale Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Sursa: http://mitropolia-banatului.ro
.
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.