Conferinta dedicata Tainei Sfantului Botez la Ramnicu Valcea

Marti, 15 martie, Ramnicu Valcea, de la orele 18,00, a avut loc prima conferinta duhovniceasca din seria intalnirilor duhovnicesti ce se vor desfasura in Arhiepiscopia Ramnicului pe perioada Postului Mare, proiect intitulat generic „Omul intre Taina Botezului si Imparatia lui Dumnezeu”. Tema de astazi a fost „Sfantul Botez in teologia contemporana”, prelegerea fiind sustinuta de catre parintele Arhimandrit Dr. Vartolomeu Androni, Exarhul Manastirilor din Eparhia Ramnicului.

Evenimentul a fost organizat la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, de catre Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Ramnicului si A.S.

C.O.R. – Filiala Ramnicu Valcea.

Intrunirea a avut loc la Sala Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Rm. Valcea, unde au fost prezenti numerosi credinciosi, tineri, varstnici, preoti profesori, profesori, preoti, stareti, monahi si monahii, seminaristi, elevi si studenti.

Din partea Arhiepiscopiei Ramnicului au participat Pr. Constantin Cirstea, Consilier Cultural, Pr. Mihail Pretorian, Inspector cu Catehizarea Tineretului si Pr. Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

Urmatoarea conferinta duhovniceasca cu tema „Pastile Crucii”, va avea loc luni, 21 martie 2011, de la orele 18,00, la Sala Teatrului „Anton Pann” din Ramnicu Valcea si va conferentia Pr. Conf. Univ. Dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxa „Andrei Saguna” din Sibiu.

Aceste manifestari religioase se inscriu in contextul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2011 ca „Anul omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii in Patriarhia Romana”.

Sursa: arhiram.ro
 

.

16 Martie 2011

Vizualizari: 820

Voteaza:

Conferinta dedicata Tainei Sfantului Botez la Ramnicu Valcea 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE