Conferinta despre ortodoxie si modernitate la Cluj-Napoca

Teologul Radu Preda va sustine miercuri, 18 mai, la Cluj-Napoca, o conferinta pe tema "Ortodoxie si (post) modernitate - sansele unui dialog amanat". Evenimentul va avea loc incepand cu ora 19.00, in Amfiteatrul Sperantei al Facultatii de Drept, str. Avram Iancu nr. 11.

Conferinta teologului va fi urmata de prezentarea volumelor de autor Ortodoxia si ortodoxiile. Studii social-teologice si Revenirea lui Dumnezeu. Studii social-teologice. Vor fi invitati si pr. Ciprian Negreanu, duhovnicul studentilor clujeni si Vasile Dancu, directorul editurii Eikon.

Despre tema propusa pentru aceasta conferinta, Radu Preda sublinia ca va continua sa constituie o preocupare: "Sunt multe puncte de intalnire intre ortodoxie si modernitate si noi, printr-o atitudine generalizata, pierdem niste sanse refuzand un dialog sistematic cu epoca in care Biserica traieste, istoric vorbind. Paralela pe care eu o fac este cu perioada Sfintilor Parinti. Eu cred ca trebuie sa redescoperim o cultura a dialogului inclusiv cu epoca istorica in care Biserica traieste si propovaduieste adevarul mantuitor".

Conferinta este organizata de Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - filiala Cluj si Editura Eikon.

Sursa: radiorenasterea.ro
 

.

18 Mai 2011

Vizualizari: 362

Voteaza:

Conferinta despre ortodoxie si modernitate la Cluj-Napoca 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE