Conferinta duhovniceasca pentru tineri la Moldova Noua

Luni, 22 aprilie 2013, la orele dupa-amiezii, Serviciul Social-Misionar, Filantropic si Activitati cu tineretul al Episcopiei Caransebesului, cu sprijinul Parohiei "Adormirea Maicii Domnului si Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Moldova Noua, a organizat o conferinta duhovniceasca dedicata tinerilor, intitulata "Tinerii de astazi si calea spre adevarata fericire”. 

Conferinta a fost sustinuta de pr. Ion Petrica, duhovnicul Manastirii Bocsa-Vasiova si a avut loc in incinta Cantinei Moldomin din localitate: "M-am bucurat foarte mult pentru aceasta intalnire de suflet cu tinerii din orasul Moldova Noua. Nadajduiesc ca si ei sa intealeaga ca una este pulsul vietii psihice si alta este eternizarea vietii in Duh. Lucrurile sunt diferite, am vorbit intr-un limbaj accesibil tinerilor si speram ca cel putin cativa dintre ei sa faca aceasta deosebire, care inseamna enorm de mult si anume, ca fericirea nu este data de viata aceasta psihica, ci de trairea in Duh cu Dumnezeu, care pana la urma inseamna esenta vietii noastre crestine. M-as bucura daca pe langa exercitiul acesta rational al conferintei, pe care ei l-au vazut la noi, tinerii ar lua in considerare si dorinta noastra de a-L marturisi pe Hristos”, a aratat pr. Ion Petrica in cuvantul sau.

La eveniment au participat numerosi tineri si copii de la Liceul Tehnologic "Clisura Dunarii” din Moldova Noua, alaturi de parinti si cadre didactice, precum si de preotii din localitate insotiti de credinciosi. 

Mihai Ciucur, inspector pentru activitatile cu tinerii al Episcopiei Caransebesului a precizat: "Asa cum s-a creat o obisnuinta pentru episcopia noastra, acordam o atentie tot mai mare tinerilor. Iata astazi, la Moldova Noua, am avut o intalnire cu tinerii mai mari de liceu, noi am mai avut aici alte intalniri cu tinerii din clasele gimnaziale si in dupa-amiaza aceasta am discutat despre o tema foarte actuala, o tema vasta dar interesanta si anume, despre fericire. Ne-am bucurat in primul rand, ca au venit foarte multi tineri la intalnirea de astazi si in al doilea rand pentru ca au fost foarte dezinvolti, foarte activi, efectiv partea de dialog a functionat. Ne bucuram, este un precedent creat la Moldova Noua si asa cum le-am promis tinerilor in seara aceasta, vom reveni cu alte intalniri de acest fel”.

La randul sau, pr. paroh Remus Cata a marturisit: "Asteptam ca de acum inainte tinerii sa fie mai receptivi si sa participe mult mai mult la astfel de evenmente care se vor mai petrece in parohiile de pe Clisura Dunarii. De asemenea, asteptam un numar cat mai mare de tineri si copii, care trebuie sa inteleaga ca fericirea consta de fapt in aceasta iubire a noastra cu toata fiinta pentru Dumnezeu, iubire care sa ne conduca pe fiecare dintre noi la fericirea vesnica, la Imparatia Cerurilor”.

Dupa sustinerea prelegerii, a urmat o sesiune de intrebari venite din partea tinerilor, la care pr. Ion Petrica a raspuns. In prezent, Parohia "Adormirea Maicii Domnului si Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Moldova Noua desfasoara numeroase activitati educative dedicate tinerilor si copiilor.

Sursa: episcopiacaransebesului.ro

24 Aprilie 2013

Vizualizari: 216

Voteaza:

Conferinta duhovniceasca pentru tineri la Moldova Noua 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

episcopia caransebesului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE