Conferinta Nationala 'Text si discurs religios'

Ediţia a VII-a a Conferinţei Naţionale „Text şi discurs religios“ se va desfăşura pe 7 şi 8 noiembrie, la Facultatea de Teologie „Sfântul Ierarh Andrei Şaguna“ a Universităţii „Lucian Blaga“ din Sibiu. Evenimentul este organizat de Centrul de Cercetări Filologice şi Interculturale, Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios“, Facultatea de Litere şi Arte şi Facultatea de Teologie de la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Mitropolia Ardealului.

Conferinţa se desfăşoară pe următoarele secţiuni: Traducerea textului sacru; Retorica discursului religios; Literatura şi sacrul. Asociaţia Culturală „Text şi discurs religios“ a fost înfiinţată de membri ai Catedrei de Limbă Română şi Lingvistică Generală din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ Iaşi, cu participarea mai multor cercetători şi profesori universitari din ţară, are ca principală formă de manifestare Conferinţa Naţională „Text şi discurs religios“.

După cinci ediţii organizate la Iaşi, cea de a şasea ediţie a Conferinţei a avut loc anul trecut la Universitatea de Vest din Timişoara, iar în acest an, cea de a şaptea ediţie are loc la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu. Scopul Conferinţei este de a crea un cadru academic de dezbatere asupra unor chestiuni din domeniile lingvisticii şi filologiei, teologiei şi filosofiei, istoriei şi artei, care interesează comunitatea ştiinţifică şi întreaga societate, sub aspect ştiinţific şi din punct de vedere moral-spiritual.

Sursa: ziarullumina.ro

.

03 Noiembrie 2014

Vizualizari: 842

Voteaza:

Conferinta Nationala 'Text si discurs religios' 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE