Conferinta pastoral misionara in Episcopia Severinului si Strehaiei

Luni, 30 mai 2011, in cadrul Episcopiei Severinului si Strehaiei s-a desfasurat conferinta pastoral misionara de primavara-vara, potrivit hotararii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane.

Tema conferintei pastoral misionare a fost legata de proclamarea de catre Patriarhia Romana a anului 2011 ca An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii.

Conferinta a avut loc la Manastirea Topolnita din judetul Mehedinti si a fost precedata de savarsirea Sfintei Liturghii arhieresti incepand cu orele 7.30 si de slujba de tedeum.
In cuvantul de deschidere al lucrarilor PreaSfintitul Parinte Nicodim Episcopul Severinului si Strehaiei a urat bun venit tuturor preotilor din eparhia noastra si i-a prezentat pe cei doi invitati speciali la aceasta conferinta: Parintele Gheorghe Metallinos de la Universitatea de Teologie din Atena si Domnul Prof.

Dimitrie Tselengidis de la Universitatea de Teologie din Tesalonic.

Evenimentul a continuat cu conferintele „Sfanta Taina a Casatoriei ca fapt bisericesc” sustinuta de Parintele Gheorghe Metallinos de la Universitatea de Teologie din Atena si „Identitatea noastra in Hristos, ca crestini ortodocsi, dupa Sfantul Simeon Noul Teolog, in lucrarea lui Capitole alfabetice” prezentatade Domnul Prof. Dimitrie Tselengidis de la Universitatea de Teologie din Tesalonic.

La final cei doi oaspeti de onoare din Grecia, au raspuns cu bucurie la intrebarile adresate de catre preotii veniti din toate cele cinci protopopiate ale Eparhiei noastre.

Sursa: episcopiaseverinului.ro
 

.

30 Mai 2011

Vizualizari: 343

Voteaza:

Conferinta pastoral misionara in Episcopia Severinului si Strehaiei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE