Conferinta pastoral-misionara de primavara, in Episcopia Salajului

La Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Zalău a avut loc marți, 24 mai 2016, conferința pastoral-misionară semestrială de primăvară, a preoților din Episcopia Sălajului. Potrivit articolului 140 din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, conferințele pastoral-misionare se desfășoară de două ori pe an, tematica fiind unitară în întreaga Patriarhie.

Conferința s-a desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Petroniu și a fost susținută de părintele Vasile Pop, de la parohia Chechiș, Protopopiatul Jibou.Tema tratată a fost în acord cu tematica „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox şi Anului comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul şi al tipografilor bisericeşti, la împlinirea a 300 de ani de la moartea sa martirică (1716-2016)”, fiind intitulată: „Educația ortodoxă a tineretului”. Prezentarea a fost structurată pe mai multe subcapitole, după cum urmează: Tinerețea, o vârstă a crizei și a idealurilor, într-o societate a crizei și parcă fără idealuri; Educația religioasă a tinerilor, rolul Familiei, Bisericii și Școlii; Tinerii și creștinismul sau ce spune Scriptura despre tineri; Ce spun Sfinții Părinți despre tineri și Rolul familiei, Bisericii și Școlii în educația religioasă a tinerilor. După susținerea conferinței au avut loc intervenții ale preoților cu privire la această temă.

La final s-a ținut și un moment de reculegere în amintirea părintelui Viorel Iancău, fost preot la Parohia Derșida, trecut la Domnul în noaptea de 24 spre 24 mai 2016.
Părintele Cătălin Lucaci, noul protopop al Zalăului.

În continuare, Preasfințitul Părinte Petroniu a adresat un cuvânt de mulțumire, acum la încheierea mandatului, pentru întreaga activitate părintelui protopop Ștefan Lucaciu, care a condus Protopopiatul Zalău timp de 12 ani.

Totodată, Preasfinția Sa a hirotesit cu această ocazie pe noul protopop al Zalăului, părintele Cătălin Lucaci.

Din punct de vedere administrativ, Episcopia Sălajului este are în structura sa trei protopopiate, 207 parohii și opt așezăminte monahale în care slujesc un număr de 240 de preoți și diaconi.

Sursa: radiorenasterea.ro

25 Mai 2016

Vizualizari: 106

Voteaza:

Conferinta pastoral-misionara de primavara, in Episcopia Salajului 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

Episcopia Salajului

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE