Conferinta preotilor de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor

La sediul Sectorului social-filantropic si misionar al Arhiepiscopiei Bucurestilor au avut loc pe 29 februarie 2012 lucrarile celei de-a IX-a conferinte comune a preotilor de caritate din spitalele si cimitirele bucurestene. Intalnirea a fost cu atat mai importanta cu cat, in cadrul acesteia participantii s-au consultat in vederea elaborarii unui statut al preotului de caritate.

„Este o conferinta putin diferita de celelalte pana acum in care se sustinea un referat, iar la final aveau loc discutii libere. Conferinta aceasta are loc pe grupuri de lucru si culegem date din teren cu privire la anumite situatii sau probleme cu care se confrunta preotul de caritate in institutia in care slujeste pentru alcatuirea statutului preotului de caritate care va fi implementat la nivelul Arhiepiscopiei Bucurestilor”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Mircea Marian Pintica, coordonatorul preotilor de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Arhid. Cons. Ionut Iordachescu de la Sectorul social-filantropic si misionar al Arhiepiscopiei Bucurestilor a declarat: „Ne aflam la stadiul consultarii cu preotii de caritate indiferent de specificul activitatii lor, preot de spital, de cimitir sau in cadrul unei unitati de invatamant sau asezamant social. Va avea loc apoi diseminarea informatiilor de catre echipa din partea Centrului Eparhial care se va ocupa cu elaborarea statutului preotului de caritate, iar apoi vom face o propunere in acest sens care va fi aprobata de Permanenta Consiliului Eparhial”.

In vederea elaborarii statutului, s-au dezbatut probleme ce tin de ocuparea si eliberarea posturilor preotilor de caritate, precum si aspecte care au in vedere obligatii, drepturi si relatia cu Centrul Eparhial.

„De multe ori ne confruntam cu situatii atipice in institutiile in care slujim si anume, cu probleme care nu pot fi rezolvate prin statutul general al preotului si noi trebuie sa cuprindem in acest statut toate situatiile si toate problemele reale cu care se confrunta preotul in institutia in care slujeste. Preotul de caritate este supus chiriarhului locului, legilor statului, dar si conducerii institutiei in care slujeste si de multe ori apar discordante de ordin administrativ in ceea ce priveste slujirea preotului si trebuie sa stabilim foarte clar niste reguli cu privire la preotul de caritate”, a mai adaugat Pr. Mircea Marian Pintica, coordonatorul preotilor de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Preotii de caritate din spitalele si cimitirele bucurestene se intalnesc in sedinta comuna de lucru o data la trei luni.

Sursa: basilica.ro
 

01 Martie 2012

Vizualizari: 700

Voteaza:

Conferinta preotilor de caritate din Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE