Conferinta sustinuta de prof. Stelianos Papadopoulos la Braila

Joi, 5 noiembrie a.c., la Braila, a avut loc, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Casian, Arhiepiscopul Dunarii de Jos, conferinta pastoral-misionara de toamna a preotilor din protopopiatele de pe raza judetului Braila. Conferinta a fost precedata de savarsirea Sfintei Liturghii arhieresti la Biserica monument istoric “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din centrul orasului. Au slujit impreuna cu Chiriarhul locului un numar de preoti, la sfarsit impartasindu-se toti cu Sfanta Euharistie.



Conferinta propriu-zisa s-a desfasurat la Teatrul “Maria Filotti” din municipiul Braila avand ca tema: “Familia preotului si rolul ei in educarea tineretului din parohie, in lumina invataturilor sfintilor capadocieni”. Ca invitat special a participat profesorul Stelianos Papadopoulos de la Facultatea de Teologie din Atena, autorul volumelor “Viata Sf. Vasile cel Mare” si “Vulturul ranit – Viata Sf. Grigorie Teologul”, fiind insotit de parintele profesor Constantin Coman de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti.

Dl Papadopoulos s-a aratat incantat de primirea pe care a avut-o la Braila, spunand ca, inca de la inceput, a simtit caldura sufleteasca a tuturor celor prezenti in biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”. Distinsul teolog a amintit ca Braila e locul unde relatiile dintre poporul roman si cel elen au fost foarte apropiate, iar IPS Casian a precizat faptul ca 22 de mitropoliti ai Patriarhiei Ecumenice au slujit de-a lungul timpului in tronul Mitropoliei Proilaviei (jumatatea sec. al XIX -lea – 1813) cu sediul la Braila, tron in care pastorit si Sfantul Atanasie Patelarie, care a avut resedinta la Galati timp de 12 ani (1642-1654) .

Reputatul profesor a vorbit preotilor despre problema familiei pornind de la exemplul familiei Sfantului Vasile cel Mare, care a daruit Bisericii sase sfinti: Sfanta Macrina cea Batrana, Sfanta Emilia, Sfantul Vasile tatal, Sfantul Grigorie al Nyssei, Sfantul Petru al Sevastiei si Sfanta Macrina cea Tanara.

Stelianos Papadopoulos a multumit Inaltpreasfintitului Casian pentru invitatia pe care a primit-o si l-a asigurat de toata dragostea si pretuirea sa.

Sursa:edj.ro

.

06 Noiembrie 2009

Vizualizari: 563

Voteaza:

Conferinta sustinuta de prof. Stelianos Papadopoulos la Braila 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE