Conferinta tematica la Colegiul Tehnic 'Nicolae Vasilescu- Karpen' Bacau

Colegiul băcăuan “Nicolae Vasilescu- Karpen” a organizat în săptămâna a treia din Postul Mare conferința cu tema “Tinerii și provocările lumii de astăzi”, avându-l ca invitat pe pr. Marian Vătămănescu, preot slujitor la biserica “Invierea Domnului” și purtător de cuvânt la D.G.A.S.P.C. Bacău.

După întâlnirea de la CN."Gh.Vrănceanu" unde s-a organizat în cadrul Proiectului "Cuvinte de duhovnici pentru tineri", în a II-a săptămână din Postul Mare, conferința cu tema: "Duhovnicul - părinte și prieten" susținută de către Pr.Vasile Ichim de la Parohia Ortodoxă "Intrarea Domnului în Ierusalim" din Bacău, săptămâna aceasta, a III-a din Postul Mare, a avut loc o nouă conferință tematică la Colegiul Tehnic“Nicolae Vasilescu- Karpen” Bacău.

Conferința a fost coordonată de profesorii de religie ai Colegiului: prof. Floarea Bandraburu, Pr. Prof. Iulian Bertea, Pr.Prof. Ioan Arsâne și prof. Tereza Palcău și a urmărit conștientizarea tinerilor asupra efectelor pe care le pot avea diferitele medii cu care interacționează adolescenții în societatea contemporană. Astfel, Pr. Marian Vătămănescu a propus elevilor și alternativa impărtășirii valorilor creștine: postul, rugăciunea, fapta bună, precum și folosirea în scop util și chiar duhovnicesc a tehnicilor moderne de comunicare.

S-au alăturat activității și d-na profesoară Gabriela Ciuche de la Colegiul “Ferdinand” Bacău, coordonatorul proiectului dedicat susținerii unui program de Conferințe cu tematică duhovnicească în liceele băcăuane, precum și d-l director adjunct al Colegiului “Nicolae Vasilescu- Karpen”, Popa Virgil Vasile.

Incheierea conferinței a fost dedicată răspunsurilor pe care părintele conferențiar le-a dat întrebărilor venite din partea elevilor, fapt ce a imprimat activității un caracter activ- participativ bazat pe introspecție , deschidere și receptivitate la adevărurile esențiale ale vieții de creștin.

(Prof. Religie Ortodoxă, Floarea Bandraburu)
Sursa: epr.ro

06 Aprilie 2016

Vizualizari: 493

Voteaza:

Conferinta tematica la Colegiul Tehnic 'Nicolae Vasilescu- Karpen' Bacau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE