Conferinte in cadrul Serilor duhovnicesti 'Filocalia', la Targu Jiu

La inceputul acestei saptamani au loc ultimele doua conferinte din cadrul Serilor duhovnicesti „Filocalia”, editia a XXIII-a, gazduite in perioada Postului Mare de Cercul militar din Targu Jiu. Astfel, astazi de la ora 18.

00, invitatul serii este parintele lector univ. dr. Ion Resceanu, de la Facultatea de Teologie din Craiova, care va conferentia pe tema: “Familia crestina”, iar marti, 8 aprilie, de la ora 18.00, Inaltpreasfinsitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, va sustine conferinta cu tema: “Pregatirea tanarului pentru sarbatoarea Sfintelor Pasti, intr-o societate secularizata”. Conferintele vor fi urmate de discutii și raspunsuri la intrebari, dupa cum ne-a transmis diac. Gheorghe Cioiu.

Manifestarile sunt organizate de catre Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani, filiala “Sfantul Irodion de la Lainici” – Targu Jiu, in parteneriat cu Consiliul Judetean Gorj, protoieriile Targu Jiu Sud si Targu Jiu Nord, Scoala populara de arta si Cercul militar.

Dupa cum a precizat Razvan Merei, presedintele ASCOR Targu Jiu, atmosfera specifica perioadei prepascale va fi intretinuta in cadrul acestor seri si prin momentele muzicale sustinute de Corul preotesc condus de diacon prof. Nicusor Lazarica si de Grupul folcloric de datini si obiceiuri “Tisa” din Tismana, condus de Maria Corlan Mischie. De asemenea, participantii la aceste intilniri vor putea admira si expozitia de icoane realizate de elevi ai Liceului Teologic “Sfantul Nicodim” din Targu Jiu.

Sursa: basilica.ro

.

07 Aprilie 2014

Vizualizari: 179

Voteaza:

Conferinte in cadrul Serilor duhovnicesti 'Filocalia', la Targu Jiu 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE