Conferinte pastoral-misionare in Arhiepiscopia Bucurestilor

In zilele de 14 si 17 mai 2012, in prezenta Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, se vor desfasura Conferintele pastoral-misionare semestriale de primavara ale clerului din Arhiepiscopia Bucurestilor.

Clericii din Protopopiatele I, II si III Capitala, Ilfov Nord si Ilfov Sud, impreuna cu preotii de caritate din Bucuresti si Ilfov, se vor intruni luni, 14 mai, incepand cu orele 10:00, in Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei. Intrunirea preotilor si diaconilor din Protoieriile Ploiesti, Campina, Valenii de Munte si Urlati si a clerului de caritate din judetul Prahova va avea loc joi, 17 mai, de la orele 10:00, in Sala Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti.

Conferintele sunt precedate de savarsirea Sfintei Liturghii si a slujbei de Te Deum, incepand cu orele 8:00. La Bucuresti, in biserica Sfantul Spiridon – Nou, va sluji Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi. La Ploiesti, in biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena, Sfanta Liturghie si Te Deum-ul vor fi oficiate de Preasfintitul Parinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop vicar patriarhal, inconjurat de un sobor de preoti si diaconi.

Intrucat anul 2012 este declarat de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane drept An omagial al Sfantului Maslu si al ingrijirii bolnavilor, in cadrul conferintelor vor fi prezentate referate pe trei teme:

1. Taina Sfantului Maslu - prezentare biblic-patristica si istorica;
2. Taina Sfantului Maslu - semnificatie teologica si existentiala;
3. Taina Sfantului Maslu sub aspect liturgic.

Tot in cadrul Conferintei va fi prezentat filmul produs de Sectorul social filantropic al Arhiepiscopiei Bucurestilor si Trinitas TV privind activitatea preotilor de caritate din spitale si ingrijirea bolnavilor in centrele medicale care coopereaza cu Arhiepiscopia Bucurestilor (Sfantul Spiridon – Vechi, MED AS etc.) si in cabinetele medicale din parohii.

Biroul de Presa al Arhiepiscopiei Bucurestilor
 

10 Mai 2012

Vizualizari: 426

Voteaza:

Conferinte pastoral-misionare in Arhiepiscopia Bucurestilor 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE