Conferinte preotesti la Buzau

Preotii din Protoieriile Buzau I si Buzau II au participat miercuri, 16 octombrie 2013, la conferintele semestriale de toamna. Lucrarile s-au tinut in Biserica „Buna Vestire” - Banu, respectiv Biserica „Nasterea Maicii Domnului” - Greci din Buzau, sub presedintia Inaltpreasfintitului Parinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei.

„Daca la conferinta din primavara s-a vorbit mai mult despre importanta Edictului de la Mediolanum (Milano de astazi) si efectele benefice asupra Bisericii in ansamblul ei, dar si asupra popoarelor care urmau sa treaca la crestinism, acum, potrivit recomandarilor Sfantului Sinod, s-a hotarat ca sa se abordeze aceasta tema care ne sugereaza ce au facut concret Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena pentru Biserica, dupa momentul convertirii marelui imparat Constantin si apoi dupa ce a acordat libertate religioasa crestinilor”, a spus Inaltpreasfintia sa.In cadrul celor doua conferinte au fost prezentate referate cu tema „Sfintii Imparati Constantin si Elena, sustinatori ai Bisericii”, in contextul manifestarilor programate in acest an la nivelul Patriarhiei Romane.

In continuarea lucrarilor au fost dezbatute o serie de probleme pastoral-misionare si administrativ-gospodaresti cu care preotii din cele doua protopopiate se confrunta.
Intrunirile preotesti semestriale de toamna vor continua in perioada urmatoare in celelalte protoierii din judetele Buzau si Vrancea.

Sursa: arhiepiscopiabzvn.ro
 

.

16 Octombrie 2013

Vizualizari: 249

Voteaza:

Conferinte preotesti la Buzau 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE