Conferintele preotesti din Arhiepiscopia Sibiului la final

Seria de conferinte preotesti de primavara din Arhiepiscopia Sibiului s-a incheiat joi, 5 iunie, cu intalnirea preotilor din cele cinci protopopiate ale judetului Sibiu. Conferinta a avut loc in Aula “Mitropolit Ioan Metianu” a Facultatii de Teologie Ortodoxa “Sfantul Andrei Saguna” din Sibiu si a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului.In prezidiu, alaturi de IPS Mitropolit Laurentiu s-au aflat Preasfintitul Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, vicarul-administrativ al eparhiei mentionate, pr. Ilarie Benchea si consilierul cultural, pr. Savu Popa. Tema intalnirii a fost cea stabilita de Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane in programul cadru si anume Taina Spovedaniei si Euharistia. La conferinta au fost prezenti si cei cinci protopopi ai Protoieriilor Sibiu, Medias, Avrig, Saliste si Agnita.

In debutul conferintei, IPS Mitropolit Laurentiu a punctat cateva dintre problemele pastorale actuale din comunitati, legate mai ales de accesul credinciosilor la Sfanta Spovedanie si la Sfanta Impartasanie.

Au urmat cele cinci referate elaborate de preoti din cele cinci protopopiate, abordand tema din punct de vedere dogmatic, biblic, pastoral-misionar si interconfesional.

La aceeasi intalnire, preotilor li s-au prezentat ultimele aparitii de la Editura “Andreiana” a Arhiepiscopiei Sibiului, intre care amintim opera integrala a parintelui Ene Braniste.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

.

06 Iunie 2014

Vizualizari: 127

Voteaza:

Conferintele preotesti din Arhiepiscopia Sibiului la final 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE