Conferintele preotesti de toamna in Arhiepiscopia Timisoarei

Cu binecuvantarea Inalt Preasfintitului Parinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, luni, 15 octombrie au debutat conferintele preotesti de toamna in Arhiepiscopia Timisoarei. Prima conferinta s-a desfasurat in sala de festivitati a sediului Protopopiatul Timisoara I, sub presedintia Preasfintitului Parinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei.

La intâlnire a fost prezent Arhid. Cristian Constantin, consilier economic la Centrul eparhial, moderatorul discutiilor si parintele protopop Ioan Bude de la acest protopopiat.
In conformitate cu prevederile Sfântului Sinod aceasta conferinta, a doua din acest an, trateaza tema „Lucrarea pastorala a Bisericii si a slujitorilor ei pentru ingrijirea bolnavilor”.Conferinta a fost precedata de obisnuitul Te-Deum, oficat in biserica cu hramul „Nasterea Maicii Domnului” a parohiei Timisoara-Iosefin, in cadrul caruia preotul Ovidiu Cucec, de la parohia Utvin, a rostit predica la Duminica a 23-a dupa Rusalii.

Referatul conferintei a fost sustinut de catre pr. Emanoil Petrulescu de la Parohia Freidorf din Timisoara. In cadrul acestuia a fost prezentata problema suferintei din punct de vedere crestin, iar in mod special, pastoratia muribunzilor, un subiect delicat adus in atentia preotilor pentru dezbatere. In partea a doua a conferintei a fost analizata colaborarea dintre preot si profesorul de religie, precum si alte probleme administrative.

Conferintele vor continua in zilele urmatoare si in celelalte protopopiate dupa cum urmeaza: Protopopiatul Timisoara II: 16 octombrie, Protopopiatul Sânnicolau Mare: 17 octombrie, Protopopiatul Faget: 18 octombrie, Protopopiatul Lugoj: 19 octombrie si Protopopiatul Deta in data de 23 octombrie.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

.
Pe aceeaşi temă

16 Octombrie 2012

Vizualizari: 336

Voteaza:

Conferintele preotesti de toamna in Arhiepiscopia Timisoarei 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE